22. septembar 2016.22. sep 2016.
Počela besplatna obuka plivanja za učenike prvog razreda

Šabac-Grad bez neplivača

Na Gradskom bazenu prošle nedelje nastavljena je akcija „Šabac-grad bez neplivača“. Oko 400 učenika prvog razreda tokom naredna dva meseca naučiće da pliva
Grad i ove godine realizuje besplatnu akciju „Šabac-grad bez neplivača“. Na Gradskom bazenu u nedelju je počela obuka za učenike prvog razreda svih šabačkih osnovnih škola. Prošle godine, besplatnu obuku uspešno je završilo 1. 500 učenika. Kako bi Šabac u potpunosti postao grad bez neplivača, uz pravilan fizički razvoj dece, akcija je nastavljena i ove godine.
- Gradski bazen smo i napravili sa jasnim ciljem: da Šabac postane grad bez neplivača. Sada je počela nova sezona, oko 400 učenika prvog razreda počelo je sa obukom. Pozivam roditelje koji nisu prijavili decu da to urade, jer deca imaju šansu da besplatno nauče da plivaju, o trošku grada, a pod stručnim nadzorom ljudi iz vaterpolo kluba „Šabac“. Očekujem da nakon ove obuke organizujemo obuku i za onu decu koja prošle godine nisu bila prijavljena za kurs plivanja. Dolazak na Gradski bazen i plivanje nisu samo stvar sporta i zdravlja, već kulture življenja. Jako je važno da deca stiču zdrave navike. Hoćemo da budemo dobro organizovan grad, koji vodi računa o svojim građanima, rekao je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.
Besplatnu obuke sprovode licencirani instruktori plivanja.
- Uslovi u kojima deca rade sa instruktorima su prilagođeni nivou obuke. U bazenu nije gužva, termini vikendom su idelani za rad sa decom. Radimo sa četiri grupe prvaka. Do sada, besplatnu obuku plivanja prošlo je 1. 500 učenika iz Šapca i okoline. Ovo je veoma lepa akcija koji je naš vaterpolo klub „Šabac“ bezrezervno podržao. Obuka podrazumeva 20 časova, ali se mi trudimo da to bude još neki čas više. Na kraju obuke đaci imaju polaganje na kom prikazuju osnovni nivo plivanja, što podrazumeva da mogu samostalno da preplivaju jednu širinu u velikom bazenu, što iznosi 21 metar, naveo je instruktor plivanja Milan Arsenović.
Obuka đaka prvaka trajaće nešto više od dva meseca. Po uspešno završenom kursu, najmlađim polaznicima biće dodeljene diplome. Predstavnici grada i vaterpola kluba „Šabac“ najverovatnije će nakon toga organizovati još jednu besplatnu obuku, u kojoj bi učestvovala deca koja iz određenih razloga prošle godine nisu iskoristila mogućnost da nauče da plivaju.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa