22. septembar 2016.22. sep 2016.
ODRŽAN PRVI MAČEVALAČKI TURNIR U ŠAPCU

PRVA STRANA ISTORIJE

Od prethodne godine u Šapcu funkcioniše Mačevalački klub “Cerski junaci“, prema podacima saveza, prvi klub ove drevne borilačke veštine u našem gradu, a nedavno je organizovan i prvi međunarodni turnir koji je i otvorio sezonu mačevanja u Srbiji
Osim značaja za šabačko mačevanje u organizacionom smislu, turnir je bio istorijski i rezultatski za klub. Luka Ranković je osvojio prvu zlatnu medalju. Najbolji je bio u kategoriji pionira C, a osim ove stigao je i do bronze među pionirima B kategorije. Luka je osvajač prve medalje u istoriji za Šapčane u maju na turniru u Novom Sadu.
Osim njega, klub je bogatiji i za srebro Save Mihailovića (pioniri B), odnosno bronze Luke Maksimovića (pioniri B) i Stefana Rankovića (pioniri A).
- Najteže je početi. Entuzijazma nam ne manjka, kao ni ambicija i nadamo se da slede godine uspona mačevanja u našem gradu ““ istakao je predsednik kluba Vladan Ranković.
Turnir je podržao grad Šabac, govorio je član Gradskog veća, Božidar Katić, a čast da takmičenje otvori imao je predsednik Saveza, Damir Baralić.
Novi izazovi za šabačke mačevaoce biće sredinom decembra na turniru u Beogradu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa