22. septembar 2016.22. sep 2016.
VATERPOLISTI U REGIONALNOJ LIGI

ŠABAC U A2 DRUŠTVU

Odavno je Vaterpolo klub „Šabac“ izrazio želju da igra u Regionalnoj A2 ligi, ali se čekao zvaničan poziv rukovodstva ove lige i stav srpske kuće vaterpola. Sada su se svi faktori složili i ovdašnji klub i zvanično je deo zajedničkog takmičenja klubova iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore
Drugu ligu ove sezone činiće osam klubova, po dva iz naše zemlje i Crne Gore, odnosno četiri iz Hrvatske. Uz „Šabac“, Srbiju će predstavljati i Crvena Zvezda, a upravo duelom srpskih ekipa u prvom kolu, u Beogradu, počinje A2 sezona. Iz Crne Gore, borbu u bazenu vodiće „Primorac“ Kotor, verovatno i prvi favorit za plasman u A1 ligu i još jedan klub iz Kotora „Kataro“. Najviše ekipa dolazi iz zapadnog susedstva i to: „Medveščak“ (Zagreb), POŠK (Split), „Solaris“ (Šibenik) i „Zadar“.
Kao što smo rekli, u prvom kolu, 15. oktobra, Šapčani gostuju Zvezdi, a sedam dana kasnije, 22. oktobra, u debiju pred domaćim navijačima, dočekuju šibenački „Solaris“. Ovome dodajemo da C. Zvezda još nije potvrdila da će igrati u Ligi ove sezone.
Prvak A2 lige, koja se igra po dvokružnom bod sistemu, izboriće direktan plasman u A1 ligu, dok će vicešampion razigravati sa devetoplasiranom ekipom višeg ranga.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa