22. septembar 2016.22. sep 2016.

ČVIJAŠKI HOROSKOP

VAGA
To što je vama uspelo za rukom nikome drugom nije u novijoj istoriji Srbije. Da izgubite izbore za predsednika stranke, i to sa mesta lidera, i to da čak niste ni drugoplasirani nego na trećem mestu, to je, u najmanju ruku, vau. Kako vam je to pošlo za rukom, svaka čast. Mada, da se ne lažemo, kako ste sejali, tako ste i požnjeli. Nisu vam okolnosti išle od ruku, ali to je život, to je politika. Sada vam preostaje samo ilegala i privatan biznis. Naći ćete se u tome.
ŠKORPIJA
Vašoj sreći nema kraja, eto vas u maju kod nas. Zlotvori neka crknu. Svi oni koji su vas naterali da hrabro pobegnete od borbe za pravo, pravdu i istinu, sada mogu samo da kukaju. Ponovo će porodica imati glavu i to kakvu, vašu. Blago svima nama. Hrabro ste bili odsutni sve ove godine, ali Milanka je čvrsto držala konce u rukama. Spomenik za života da joj podignete. Dobrodošli vi nama.
STRELAC
Sada posle referenduma sledi ispitivanje, zar ne. Dok su jedni govorili da idete na referendum, drugi su vas ubeđivali da ne idete. Problem je što vas ovi prvi nisu uputili šta će se desiti posle referenduma, a to je isleđivanje pred organima. I sada je Tužilaštvo došlo po svoje. Za razliku od nekih, ne treba da se sekirate, jer imate moćnog saveznika u Moskvi koji vas je podržao, za razliku od braće u Beogradu. Hrabro se odazovite na to saslušanje, ali samo u svom dvorištu. Psi laju karavani prolaze.
JARAC
Vaša intimizacija sa NjIM je sve bolja i nekako čvršća. Vama se lepo obrati, kaže vam da li je zadovoljan ili ne rezultatima sastanka u Beču. Vidite kako je lepo kada se primirite, i budete na važećoj liniji. Nastavite da delata u skladu sa izjavom koju ste nedavno dali: „Nisam ovde da bih ćutao“. Vi, kao šef diplomatije koji ne govori engleski, imate pravo da govorite o svemu, ali samo na liniji. Ako kojim slučajem to nije slučaj, onda ćete biti u problemu. Vi ste, ipak, iskusan jarac i znate kako da se namestite.
VODOLIJA
U maniru iskusnog predsednika lepo ste poručili svim usijanim glavama ““ ništa nas ne sme iznenaditi. Očekuje vas još situacija koje će rezultirati vašim mudrim mislima. Ali, ne očajavajte, neće ni to dugo da traje. Vidite kako se smirila situacija sa Hrvatskom. Tako će biti i sa Bosnom. Malo Bakir, malo vi, sve u duhu fer-plej borbe. Imaćete vi i neke druge obaveze u narednom periodu, ali naš je savet da izbegavate one situacije gde neko ima argumente da vas poveže sa nekim izjavama i idejama koje ste imali u prednaprednjačkom ciklusu. Sećate se, ono, Slovenija, Hrvatska, Bosna, NATO bombardovanje, Hag, EU...
RIBE
Budite jednom u životu Džek i posetite neko mesto gde ste, na primer, osvojili najmanje glasova, možda Surdulicu, a ne Sige gde ste „uzeli“ 95 odsto glasova. Mada, dobre bandere rađaju u tom Sigeu, zar ne. Pokažite da ste lav, a ne riba (ne u horoskopskom smislu). Olakšavajuća okolnost je to da takvih mesta, na vašu sreću, nema mnogo. Tek po neko mesto, jedan grad i to je to. To možete da uradite u dva, tri dana, a u Nišu planirate da budete sedam. Možete da budete bolji od drugih i krenite malo u nekošeno.
OVAN
I vi ste malo počeli da ličite na višestruku ličnost device u Vladi Srbije. Do skora ste se otvoreno NjEMU nudili za partnera u kabinetu, a sada kada od toga nema ništa, predlažete jedinstveni izlaz opozicije na izbore. I kako sad to. Da ste kojim slučajem u tom željenom kabinetu, morali bi da glasate za npr. Tomu, ili Zoranu, ili ne daj Bože za Vulina... A, sada bi sa opozicijom. Kuku nama sa svima vama.
BIK
Uspeo je da vas iznervira kolega iz Vlade Srbije. Imate pravo da se razgoropadite, jer ko je on da vam unapred uskrati podršku za eventualnu kandidaturu za predsednicu Srbije. Kolega će, međutim, biti u problemu ako ON odluči da vi budete kandidat. U tom slučaju, moraće da proguta to što je rekao, ali to je njegov problem, a ne vaš. Vi morate da nastavite da se bavite putevima i tunelima, jer vidite da ne ide baš sve po planu. I ON je to primetio. Vreme je da povratite nadimak ““ plavi tajfun.
BLIZANCI
NjEMU je mnogo lako da bude premijer, jer su oko njega sve hrabri ministri i ministarke. Jedan od neustrašivo hrabrih ste i vi. Apsolutno se ne plašite bilo kog opozicionog kandidata za predsedničke izbore i to ste smelo saopštili i NjEMU i nama. Ne može vas da uplaši niko, još ako ste i ministar, o vašoj hrabrosti će se pričati za „vjek i vjekov“. One pare u sefu, to više niko ne spominje. Ne sekirajte se.
RAK
Mic po mic i eto vas na drugom mestu. Na korak ste od najvećeg uspeha u novijoj istoriji Ujedinjenih nacija. Pametan ste vi čovek i znate da morate da pobedite, jer poraz nije opcija na koju pristajete. Mada, vidite i sami, čim se Srbi umešaju, odmah preti neko razdvajanje, otcepljenje. Čuveni Mugabe govori da će afričke zemlje, i još po neke, da pakuju kofere. Sredite to. Nešto vam se i ne mili da se vratite u majku Srbiju. Svet je, ipak, lepši kada se posmatra iz penthausa sa Menhetna, nego sa Andrićevog venca gde bi neki voleli da vas vide. Možda čak i ON.
LAV
Za razliku od NEKOG ko stalno priča šta će se desiti, a nikada se ne desi taj bolji život, visoki rast, najveće plate u istoriji, mi pogodismo da ćete da postanete predsednik jedne stranke. I to kakve? Dobro, nije baš idealna situacija, odmah će krenuti problemi, naslovi po raznim novinama naprednog tipa, ali šta ste tražili, to ste dobili. Neki su vam sa ostavkama olakšali posao, bez obzira na iznenađenje. Pred vama nije lak posao, ali sada je prilika da pokažete da imate petlju.
DEVICA
Kakvom brzinom menjate interese delovanja, to je nezapamćeno u novijoj istoriji Srbije. Preko noći ste postali stručnjak za dobrosusedske odnose sa BiH. Razlog za ovakav kopernikanski obrt verovatno leži u činjenici da ste se do krvi grizli za jezik kako bi ispoštovali NjEGOVO naređenje da se ne reaguje na razvijanje dobrosusedskih odnosa sa Hrvatskom. Dobro je što ste počeli da se bavite i predsedničkim izborima. Vama bi najtoplije na srcu bilo kada bi ON pristao da se kandiduje.
PS. U ovom Oroskopu nismo spomenuli Bojana Pajtića, Bogoljuba Karića, Milorada Dodika, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Čedomira Jovanovića, Zoranu Mihajlović, Gorana Kneževića, Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca i Aleksandra Vulina.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa