22. septembar 2016.22. sep 2016.
OBELEŽEN EVROPSKI DAN JEZIKA U KULTURNOM CENTRU

PRAZNIČNI DAN

Evropski dan jezika, 26. septembar, obeležen je protekle subote u Kulturnom centru manifestacijom pod nazivom “Knjiga menja svet“. U Pešačkoj zoni ispred Kulturnog centra, učenici osnovnih škola su predstavili svoje radove ““ obeleživače ili ilustracije omiljenih knjiga.
- Jako smo zadovoljni zato što se sve škole sa teritorije grada rado odazivaju, kao i Centar za obrazovanje “Premijer“. Prošle godine nam se priključila Muzička škola “Mihailo Vukdragović“, a ove Kancelarija za mlade. Sa nama su i učenici iz projekta Interkultura, tridesetoro dece sa Tajlanda, Brazila i drugih delova sveta, izjavila je Katarina Janković Popović.
Prošle godine je, obeležavanje Evropskog dana jezika, dobilo humanitarnu dimenziju. Ovaj put su prikupljena sredstva (više od 170.000 dinara) namenjena Udruženju roditelja dece obolele od raka, pri Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije - “Zvončica“.
- Deca osećaju empatiju i ozboljno shvataju ovu manifestaciju. Za nas je praznik kad obeležavamo Evropski dan jezika, dodaje Katarina.
Zlatni mesec
Srpska mreža za borbu protiv dečjeg raka, prvi put zvanično obeležava septembar kao Zlatni mesec ““ mesec nade i podrške za decu koja se leče od raka. Zlatna je boja snage, istrajnosti i nade, koja je najmočnija medicina. Srpska mreža za borbu protiv dečjeg raka poziva javnost da se podrži kampanju, jer je, prema istraživanjima iz 2014. godine, Srbija prva u Evropi po broju dece obolele od malignih bolesti.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa