22. septembar 2016.22. sep 2016.
Proslavljen dan opštine Krupanj

NESVAKIDAŠNjE I DRUGAČIJE

Mnoštvo različitih kulturnih događaja. Zahvalnost na podršci i poziv na saradnju
Obeležavanje Dana opštine Krupanj ove godine bilo je nesvakidašnje i drugačije od prethodnih. Svečana sednica Skupštine opštine Krupanj počela je nadahnutim izvođenjem himne „Bože pravde“ crkvenog hora „Sveta Tri Jerarha“ iz Krupnja. Onda je na scenu velike sale Biblioteke „Politika“ Krupanj u svojstvu domaćina izašao glumački bard Ivan Bekjarev koji u blizini snima nastavak popularne televizijske serije. Pričao je o svom doživljaju Krupnja, njegovih predela i građana Rađevine.
Predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović se obratio okupljenima sa izveštajem šta je urađeno u proteklom periodu i koji su zadaci, projekti i planovi ispred lokalne samouprave u narednih godinu dana. Zahvalio se na podršci i pozvao sve građane, političke činioce i privrednike na saradnju.
U znak javnog i posebnog društvenog priznanja za dokazane zasluge u radu i stvaralaštvu i za ostvarena dostignuća značajna za svestran razvoj opštine Krupanj u svim oblastima života i rada povelju sa zlatnom plaketom opštine Krupanj dobili su Vesna Lazarević profesor razredne nastave iz Kržave i Darko Ivanović drvoprerađivač iz Krupnja.
U znak javnog i posebnog društvenog priznanja za dokazane zasluge u radu i stvaralaštvu i za ostvarene rezultate u aktivnostima od opšteg značaja za razvoj opštine Krupanj pohvalnice sa zlatnim grbom opštine Krupanj dodeljene su Dragoljubu Despotoviću iz Vrbića dobrovoljnom davaocu krvi kome je uz pohvalnicu dodeljen i zlatnik, Udruženju građana „Pečurka“ iz Krupnja, Udruženju građana „Rađevska nit“ iz Krupnja, Momčilu Grbiću nastavniku tehničkog i informatičkog obrazovanja iz Krupnja, učenici srednje škole Ani Vilotić i Mariji Marković studentu iz Krupnja kojima su uz pohvalnicu dodeljeni i novčani iznosi od deset hiljada dinara, Jasmini Pajić atletičarki iz Kržave kojoj se uz pohvalnicu dodeljuje i novčani iznos od 10.000,00 dinara.
Po završetku zvaničnog dela programa priređen je jedinstven kulturni program u kome su učestvovali crkveni hor „Sveta Tri Jerarha“ iz Krupnja, glumac Ivan Bekjarev i muzički sastav „Duo skica“ pojačan izuzetnim ženskim vokalom Aleksandrom Radonjić.
U okviru proslave Dana opštine organizovani su i različiti kulturni i sportski događaji: obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti u organizaciji Biciklističko-ekološkog društva „ECOBIKE“ iz Krupnja, održana ulična atletska trka u organizaciji Atletskog kluba „Junior“ iz Krupnja i priređena pozorišna predstava „Ubi me kurje oko“ u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i produkcije „Balkan Novi Pokret“.
D. Žugić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa