22. septembar 2016.22. sep 2016.
SIMPOZIJUM DRUŠTVA LEKARA URGENTNE MEDICINE I DOMA ZDRAVLjA ŠABAC

SPREMNI ZA SVE KRIZNE SITUACIJE

Dvodnevni Simpozijum „Poplave 2014-odgovor u vanrednim situacijama“, u organizaciji Društva lekara urgentne medicine Srbije i Doma zdravlja Šabac, održan je prošle nedelje u Šapcu
Simpozijum „Odgovor na vanredne situacije-Poplave 2014“ naglasio je ulogu zdravstvenih službi u toku vanredne situacije, i potrebu za zajedničkim delovanjem svih hitnih službi u prvom udarnom talasu kao i potrebom za angažovanjem i naporom cele društvene zajednice u oporavak pogođene sredine. Takvo iskustvo Šapčani su doživeli pre dve godine, istakao je predsednik Društva lekara urgentne medicine Srbije i predsednik Organizacionog odbora Simpozijuma dr Branislav Ničić.
- Kažu, ne bez razloga, da je pametno učiti iz sopstvenog, ali i iz tuđih iskustava. Dobro je da na ovakvim skupovima učestvuju ne samo medicinske ekipe, već i sve druge službe od kojih se očekuje da reaguju u vanrednim situacijama, istakao je Ničić.
U ime domaćina dobrodošlicu je učesnicima i gostima poželeo prim. dr Miroslav Popović, direktor Doma zdravlja Šabac.
- Veliko mi je zadovoljstvo što smo se okupili ovde kod nas u Šapcu, u gradu dr Laze Lazarevića i dr Drage Ljočić, koji su ušli u istoriju našeg zdravstva i na čije delo smo ponosni. Verujem da je ovaj Simpozijum doprineo afirmaciji urgentne medicine i jačanju naših kapaciteta i opravdao očekivanja našh kolega i prijatelja iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć iz Niša i Društva lekara urgentne medicine koji su nam pomogli da sve ovo organizujemo, kao i Gradu Šapcu na podršci , rekao je prim. dr Popović.
Skupu je prisustvovao i dr Branko Vujković, član Gradskog veća zadužen za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.
- Mi u Šapcu zdravstvenu i socijalnu politiku kreiramo prema potrebama građana, zato s ponosom ističem da spadamo u retke gradove koji u svom Domu zdravlja pružaju šansu mladim lekarima da rade i uče, jer to je uslov našeg i opstanka naše profesije. Grad je podrška Domu zdravlja u realizaciji svih aktivnosti, bitno smo ojačali sistem urgentne medicine, službu hitne pomoći, nabavlja se oprema, obučavaju zaposleni, jer naš cilj su zdravi ljudi u zdravom gradu. Zato se značajna sredstva ulažu u resore zdravstva i socijalne zaštite ““jer, jaki smo koliko su jaki najslabiji među nama i zato je naša dužnost da prepoznamo njihove potrebe. Šabački model zdravstvene i socijalne zaštite ““ njihovih segmenata koji su primenljivi na lokalu, sasvim sam siguran, može svima poslužiti kao model funkcionalnosti i efikasnosti. A takvi sistemi spremniji su da daju odgovor i na vanredne situacije, koje su bile teme ovog stručnog skupa, naveo je dr Vujković.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa