22. septembar 2016.22. sep 2016.
MLADI I TALENTOVANI

KROZ IGRU I SPORT USPEH ZAGARANTOVAN

U kolektivnim sportovima nema mesta velikom isticanju pojedinca. Bitna je ideja jedinstva i perfektnog funcionisanja grupe. S tim u vezi, bilo koga iz tima koji je predstavljao OŠ “Nikolaj Velimirović“ na Sportskim igrama mladih u Splitu da izdvojimo kao primer “dece na pravom putu“ ne bi pogrešili. Iz razloga što smo prostorno ograničeni, ovaj put izbor za promovisanje pravih vrednosti pao je samo na jednog člana, “prvog među jednakima“, kapitena ekipe Lazara Cvejića.
Učenik “Nikolajeve“ škole, Lazar, kako sam kaže sve je podredio sportu. Razlog: to ga ispunjava. Treninzi mu ne padaju teško jer kada poraste, želi da bude profesionalac. Jedina moguća alternativa je advokatura, te zbog toga mora da bude odličan i kada je reč o ostalim predmetima u školi. Iz Splita nosi lepe uspomene na druženje i neprocenjivo iskustvo, dok mu vitrinu krase brojne medalje koje je ranije izvojevao što timski što individualno.
-Van škole treniram fudbal i tenis. Na treninge mi odlazi dosta vremena, ali se ne žalim jer volim sport i samo bih time želeo da se bavim. Sport me ispunjava. Kada je reč o sportu u okviru škole, nedavno smo imali i zapaženi uspeh: zlatnu medalju sa Sportskih igara mladih u Splitu. U okviru toga, sa trenerom Bojanom Nikolajevićem imamo treninge utorkom i četvrtkom. Te treninge mnogo volim jer dosta toga savladamo ali se i u okviru tima lepo družimo - kaže Lazar.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa