22. septembar 2016.22. sep 2016.
IZLOŽBA U KULTURNOM CENTRU

SVET UMETNOSTI JE LEPŠI

U galeriji Kulturnog centra otvorena je izložba crteža likovnog umetnika Ivana Milunovića. Po prvi put u Šapcu, postavljeni su radovi ovog umetnika, serija od petnaest crteža rađenih kombinovanom tehnikom.
- Ivan je ozbiljan umetnik koji je celim svojim bićem u kulturi, s obzirom da se bavi i konzervacijom i organizacijom, odnosno, galerijskim poslom, a nadasve je apstraktni slikar. Šabac je dobio čast da prezentuje radove ovog umetnika na putu od Moskve do Novog Pazara. Ovo je kompaktna izložba koja pokazuje da se crtež može predstaviti na potpuno apstraktan način, zanimljiva i ujednačena, rekla je na otvaranju Sonja Petrović Jagić.
Prema Milunovićevim rečima, reč je o njegovom ličnom jeziku koji je nastao iz tradicije studiranja apstraktnog ekspresionizma.
- Mislim da moji radovi odišu jednom specifičnom atmosferom i senzibilitetom koji je autentičan. Za mene je umetnost jedan sasvim drugi svet, koji nema veze sa spoljašnjim, potpuno novo biće koje ima vlastite zakone. Svet umetnosti je mnogo lepši od sveta u kome živimo.
Izložba je otvorena do 30. septembra.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa