29. septembar 2016.29. sep 2016.
Mali Pariz zove

Dani vesele mašine u Šapcu

Festival rakije u Šapcu, peti po redu, održaće se 7. i 8. oktobra u pešačkoj zoni, ispred Kulturnog centra. Zvanično od 10 do 22 časa, posetiocima će biti ponuđen najbolji srpski asortiman proizvoda „vesele mašine“. Čak 50 učesnika do sada se prijavilo organizatorima za skup čiji je moto „Mali Pariz zove“.
„Najviše je učesnika iz regiona Užica, čak deset se prijavilo. Iz Šapca i okoline je samo 4-5 jer je toliko destilerija. To je i veliki problem jer u celoj Srbiji ima oko 80 registrovanih destilerija i verovatno pohvala našem dosadašnjem radu jer je većina najavila dolazak u naš grad. Kada smo počeli da realizujemo ideju festivala rakije, prvi razlog je bio da pomognemo našim voćarima, da ih upoznamo sa velikim destilerijama, jer činjenica je da najpoznatiji proizvođači rakije ne pitaju za cenu voća ako im kvalitet odgovara“, kaže organizator dana rakije Nenad Popović.
Ove godine na štandovima će se naći čuvena „Stara sokolova“, koja je po svetskim merilima u klasi viskija, proizvode će izložiti i ponuditi na probu „Gegula“ iz Kraljeva, čija rakija sadrži zlatne listiće, zatim „Pevac“ iz Niša, „Stara rakija“ iz Bajine Bašte...Uobičajen sajamski popust za kupovinu je od 20 do 30 procenata pa se pored probe nešto može i poneti kući.
Organizatori sajma su udruženje „Dani rakije“ i Turistička organizacija Šapca a pokrovitelji Grad Šabac i Direkcija za poljoprivredu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa