29. septembar 2016.29. sep 2016.
OTVORENA 12. POZORIŠNA REVIJA „ŠABAČKO POZORIŠTE ““ TEATAR NA PRAVOM PUTU“

ZA POČETAK „ŽIVOT JE SAN“

Sinoćno otvaranje izložbe o Miri Stupici od strane Ksenije Šukuljević u galeriji „Vladislav Lalicki“ Šabačkog pozorišta označilo je i početak pozorišne sezone 2016/2017. Nagradu „Boris Kovač“ za poseban doprinos Šabačkom pozorištu u protekloj sezoni Kosti Pavloviću uručio je Hanibal Kovač. Priznanje Pavloviću, odlukom Umetničkog veća, pripalo je za muziku u predstavi „Perikle“.
Posle otvaranja na Velikoj sceni „Ljubiša Jovanović“ premijerno je izveden Kalderonov „Život je san“ u adaptaciji i režiji Aleksandra Lukača, a u izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta.
Večeras od 20 časova Šapčani će imati priliku da pogledaju predstavu D. N. Nikolića „Drita“ u režiji Ksenije Krnajski, Puls teatra Lazarevac. Već naredne večeri, u petak, zaljubljenike u pozorišnu umetnost obradovaće nova premijera i to predstave S. Gicića „Dežavi“ rađene u koprodukciji Regionalnog pozorišta Novi Pazar, Šabačkog i Kruševačkog pozorišta, a u režiji Andree Ade Lazić.
Od 8. do 11. oktobra mogu se pogledati predstave „Primadone“ u adaptaciji i režiji Irfana Mensura, a produkciji „Yugoarta“, Basarin „Revizor za jugoistok“ u režiji Marka Torlakovića, Šabačkog pozorišta, Ilićevo „Čudovište“ u režiji Predraga Štrpca, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, Zrenjanin, Crnčevićeva „Kafanica, sudnica, ludnica“ u režiji Miroslava Trifunovića, Šabačkog pozorišta.
Za kraj predviđene su dve premijere Šabačkog pozorišta i to „Sara Bernar“ u režiji Ferida Karajice, 12. oktobra, i Radonjićev „Klub ljubitelja smene 8“ u režiji Filipa Markovinovića. Kako je u pitanju kamerno izvođenje, predstava „Život je san“ imaće svoju prvu reprizu 13. oktobra. Poslednje večeri žiri će doneti odluku o najboljoj predstavi ovogodišnje 12. Pozorišne revije „Šabačko pozorište ““ Teatar na pravom putu“.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa