29. septembar 2016.29. sep 2016.
STARTUJE DRUGA FUTSAL LIGA SRBIJE

ZA JEDINSTVENU DRUGU LIGU

Futsal klub “Belatores“ startuje za vikend u Drugoj ligi “Zapad“. Biće ovo debi šabačkih “ratnika“ u višem rangu, a borba za opstanak biće teža nego ranije
Od naredne sezone, 2017/2018, umesto četiri grupe Druge lige, ovaj rang biće jedinstven, te da bi opstao, šabački futsal klub mora osvojiti jednu od prve tri pozicije.
- Uvodi se još jedan rang. Prvak Druge lige “Zapad“ plasiraće se u elitu, drugi i treći tim ostaju u jedinstvenoj Drugoj ligi, dok ostali prelaze u novi rang, Treću ligu “Zapad“, dok će regionalne lige biti četvrti nivo ““ pojašnjava predsednik kluba Đorđe Melcer.
Konkurenciju Belatoresu činiće 11 klubova, želja svih je da izbegnu selidbu u niži rang.
- Cilj je opstanak na ovom nivou, odnosno plasman u jedinstvenu Drugu ligu. Promene u sistemu takmičenja ne remete naše dugoročne ambicije. Imamo višegodišnji plan plasmana u najviši rang i svaka naredna sezona je korak u stabilizaciji kluba i pravljenju temelja za takav poduhvat ““ ističe trener Marko Savić.
Sporost rukovodstva saveza uzrokovala je da tek od zime igrači velikog fudbala stariji od 21 godine stiču pravo igranja i futsala, što je itekako važno za Belatores.
- Od letos se sa nama pripremaju: Nikolić, Petrović, Milovanović, Marković, Janković i Todorović. Oni će biti značajna pojačanja od zime, te moramo do tog perioda ostvariti dovoljno dobre rezultate ““ dodaje Savić.
U prvom kolu, u Šabac dolazi doskorašnji prvoligaš “Mašinac“ iz Kragujevca koji je i jedan od kandidata za prvo mesto.
PORAZ U VALjEVU
Šabački „Belatores“ poražen je na gostovanju u Valjevu, ekipi „Fleš“ 5:3 (3:3), u 1. kolu Kupa Srbije. Trener Savić Valjevcima je suprotstavio potpuno podmlađen tim kako bi se nekoliko igrača oporavilo od lakših povreda i spremno dočekalo Kragujevčane.
D.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa