21. avgust 2019.21. avg 2019.
Predstavnici Šapca posetili Srbe u Goraždevcu

Predstavnici Šapca posetili Srbe u Goraždevcu

Zasade jagoda u Goraždevcu, finansirane zajedničkim projektom Grada Šapca i Opstine Peć, posetili su danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

-Pomogli smo sedam srpskih porodica da osnuju sopstveni posao i od svog rada na Kosovu žive, jer potrebno je da razumemo da ovi ljudi ne žele da budu socijala, već da svojim radom zarađuju za život. Ovde smo da nesebično delimo znanje i pomognemo stanovnicima Goraždevca da se osamostale. Bitno je naglasiti da je ovo tek početak, jer ovo može da bude dobar primer za druge žitelje Kosova i Metohije bez obzira na nacionalnost, jer ovde nije reč o obeležjima nacije zastavama i himnama, ovde pričamo o životu, istakao je između ostalog u Goraždevcu gradonačelnik Šapca.



-Uprkos teškoćama uspeli smo posao za koji je potrebno godinu dana da završimo za dve nedelje. To nam je pošlo za rukom jer smo imali pouzdane ljude sa obe strane, ističe Srboljub Dakići, poljoprivrednik iz Goraždevca.



Predsednik Skupštine Grada Šapca Nemanja Pajić se složio sa Dakićem da je projekat realizovan u nerelano kratkom roku i napomenuo da je ovde reč samo o pilot projektu koji će se sigurno nastaviti.



Pored žitelja Goraždevca, predstavnici Grada sreli su se ovom prilikom i sa vladikom raško prizrenskim Teodosijem, koji je izrazio zahvalnost šabačkoj lokalnoj samoupravi na velikoj pomoći na zadržavanju Srba na Kosovu.


-Da bi se Srbi održali na Kosovu neophodno je da rade, a ovim postupkom ste im to omogućili, istakao je Tepdosije i u ime žitelja Goraždevca izrazio zahvalnost gradskoj upravi Šapca na ovoj pomoći za srpski narod na Kosovu od izuzetnog značaja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa