13. oktobar 2019.13. okt 2019.

U CIK-u u Prištini prekinuto brojanje glasova iz Srbije, navodno zbog otrovanih koverti

Zbog "mirisa koverti" prekinut je proces verifikacije i brojanja glasova u Centru za brojanje glasova CIK u Prištini, piše Gazeta Ekspres i navodi da su to koverte koje su stigle iz Srbije i da su neki od članova komisije dobili alergiju na rukama i licu nakon što su "dodirivali koverte".

Kako saznaje portal Kosovo Onlajn iz prostorije su izbačeni predstavnici Srpske liste koji se nisu žalili na bilo kakve tegobe i pozvan je specijalni tim policije da ispita slučaj.

Ulaz u prostorije gde su se glasovi brojali nije dozvoljen, proces je prekinut i nije poznato kada će se nastaviti.

Mediji u Prištini ranije su javili da se radi o više od 3.400 glasova koji su pristigli iz Srbije.

Stevan Veselinović ispred Srpske liste koji je bio prisutan tokom brojanja tih glasova objasnio je za Kosovo onlajn da su se jednog trenutka "kao po komandi" radnici u nadležnom sekretarijatu koji su te koverte i brojali, požalili na njihov miris navodeći da izazivaju alregiju i svrab.

"Šef tog tima Besnik Bužala je prekinuo brojanje i krenuo da obaveštava policiju i neke druge organe da je moguće da su koverte zatrovane", naveo je Veselinović.

Veselinović je naveo da je i on bio u prostoriji i držao koverte u rukama, ali da nije osetio ni miris, ni svrab, niti dobio alergiju.

Potom je, kako je rekao, stigla policija, izbacila ga, iako je član CIK, kao i posmatrače Srpske liste, ne samo iz prostorija gde su koverte, već i iz zgrade.

Dodao je da im je kasnije rečeno da su i ostale udaljili iz tih prostorija.

Veselinović je istakao da je u medjuvremenu pristiglo nekoliko medicinskih vozila tako da je, kako je ocenio, "moguće i da su uneli unutra šta god su hteli, s obzirom da nije bilo nikakve kontrole o tome šta se tamo dešava".

Veselinović smatra da je cilj da se glasovi iz Srbije kompromituju, da je moguće da se zamene, i da se onima koji nisu ni dobili poverenje gradjana daju nezasluženo ti glasovi, te tako pokuša da se popravi njihov "mizeran skor na izborima" i da se "na silu uguraju u parlament klasičnom pljačkom i farsom".
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa