14. oktobar 2019.14. okt 2019.
EU PRO predstavlja poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima u Šapcu 15. oktobra

EU PRO predstavlja poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima u Šapcu 15. oktobra

Informativna sesija o drugom javnom pozivu razvojnog programa EU PRO za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima biće održana u utorak 15. oktobra 2019. godine u 10:30 časova u Šapcu u hotelu Sloboda (Trg šabačkih žrtava bb). Evropska unija (EU) je za ovaj javni poziv opredelila ukupno 2,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

Poziv je otvoren do 10. novembra 2019. godine, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom i koja su registrovana u periodu od 2014-2018. godine u 99 gradova i opština[1] uključenih u program EU PRO. Opredeljena sredstva namenjena su za nabavku opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se unapredi proizvodnja i tržišni potencijal privrednih subjekata i doprinese povećanju zaposlenosti.

Preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini od 10.000 do 30.000 evra, dok je za brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnike maksimalan iznos podrške 70.000 evra. Takođe, korisnici/ce sredstava treba da obezbede finansijsko učešće u projektu u visini od 20 odsto, odnosno 30 odsto ako apliciraju za sredstva veća od 30.000 evra.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PROa: Drugi javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća, gde zainteresovani preduzetnici/ce mogu da se prijave za učešće na info-sesijama.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa