14. oktobar 2019.14. okt 2019.
Roditeljski strahovi u Biblioteci šabačkoj

Roditeljski strahovi u Biblioteci šabačkoj

U sredu, 16. oktobra 2019. godine, u 19 časova u Dvorani „Vinaver“ u Aneksu biće održano predavanje „Formule vaspitanja: Roditeljski strahovi i šta sa njima?“.

Odgovore na pitanja koja se tiču vaspitanja dece i mladih, a koja najviše interesuju roditelje, daće psiholog Katarina Jovanović, koja već godinama uspešno sarađuje sa Bibliotekom šabačkom.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i oslanjajući se na primere iz prakse, Katarina Jovanović će govoriti o strahu kao primarnoj emociji koja nastaje usled opažanja ili očekivanja stvarne ili zamišljene opasnosti ili ozbiljne pretnje. To je urođena reakcija na situaciju koja ugrožava naše vrednosti: zdravlje, fizički integritet, decu, sigurnost... Osećanje straha proizilazi iz neizvesnosti - neznanje i neodređenost nas jako plaše.

Roditeljstvo je verovatno najvažnije ulaganje u budućnost, a budućnost je neizvesna i zato opravdano sve plaši. Teško je donositi roditeljske odluke i uvek se postavlja pitanje da li su one pravilne - da smo uvereni da jesu, ne bi bilo straha. Roditeljska mašta radi prekovremeno. Traže se garancije koje u roditeljskom „poslu“ ne postoje. Zato roditelj postaje ekspert u iščekivanju zla! Lek za roditeljski strah ne postoji, ali roditeljska znanja i veštine mogu da ga ublaže. Ovo predavanje može da doprinese da se roditelji „rasplaše“ zajedno!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa