11. novembar 2019.11. nov 2019.
Srpski studenti ostvarili istorijski uspeh na Oksfordu

Srpski studenti ostvarili istorijski uspeh na Oksfordu

Na prestižnom debatnom turniru na Oksfordu, studenti iz Srbije ostvarili su ogroman uspeh i pobedili u finalu turnira u otvorenoj (glavnoj) kategoriji, saopštila je Otvorena komunikacija - akademska debatna mreža koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga.

Na debatnom turniru na Univerzitetu Oksford, koji je jedan od najprestižnijih i najstarijih debatnih turnira i koji se održava već više od 50 godina, Miloš Marjanović i Janko Đorđević sa Pravnog fakulteta u Beogradu, osvojili su prvo mesto u otvorenoj kategoriji.

Ove godine na turniru je učestvovalo više od 250 studenata iz celog sveta, a u otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik.

Prvi put u istoriji ovog turnira je tim koji nije sa engleskog govornog područja osvojio finale ove kategorije, a takmičili su se protiv timova sa Univerziteta Harvard (SAD), LSE Univerziteta (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerziteta Hart House (Kanada).

Pored ovog velikog uspeha, Miloš Marjanović je takođe proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Janko Đorđević osvojio 6. najbolje govorničko mesto, navedeno je u saopštenju.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa