16. novembar 2019.16. nov 2019.
Dan tolerancije u OŠ "Sveti Sava"

Dan tolerancije u OŠ "Sveti Sava"

Crveni krct Šabac juče je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ obeležio Međunarodni dan tolerancije, koji ima za cilj da se svi podsete na potrebu poštovanja i uvažavanja drugačijih.

Crveni krst i Osnovna škola „Sveti Sava“ partneri su tokom cele godine, a zajedničko obeležavanje Međunarodnog dana tolerancije je jedinstvena prilika da pokažu prihvatanje različitosti kroz zajedničku aktivnost sa učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ koji prolaze program „Humanih vrednosti“.

Međunarodni dan tolerancije ustanovljen je u cilju isticanja potrebe za tolerancijom u društvu, kao i ukazivanje na negativne efekte koje prouzrokuje netolerancija.

Tokom 1996. godine, Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozvala je države članice da obeleže 16. novembar kao Međunarodni dan tolerancije. Deklaracijom o principima tolerancije istaknuto je da tolerancija nije ni podvlađivanje ni ravnodušnost, već poštovanje širokog spektra kultura, načina izražavanja i humanosti, kao i priznanje ljudskih prava i sloboda drugih.
Izvor: RTV Šabac

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa