12. februar 2020.12. feb 2020.
Tribina Narodnog bloka: Sramota je u Šapcu bojkotovati izbore

Tribina Narodnog bloka: Sramota je u Šapcu bojkotovati izbore

U Kulturnom centru u Šapcu, sinoć je tribinu održao Narodni blok. Okupljenim Šapčanima obratili su se lideri ove koalicije Miroslav Parović, Velimir Ilić i general Momir Stojanović, kao i Ivan Petkoski i Željko Bekić odbornici Narodnog Slobodarskog pokreta u Skupštini grada Šapca.

Na tribini je istaknuto da je ova opcija protiv bojkota i da je važno, pogotovu na lokalu, izaći na izbore.

-Narodni slobodarski pokret je svih ovih godina delovao kroz Skupštinu grada Šapca i mislim da smo se pokazali kao jedna normalna politička opcija koja je podržavala sve što je bilo značajno za građane Šapca i bila jedna od retkih koja se trudila da ne dozvoli da građani Šapca budu uvučeni u to da se preko njihovih leđa lome beogradske priče. Izaći ćemo na izbore kao Narodni blok i verujemo da će izbori u Šapcu biti drugačiji nego u ostatku Srbije, rekao je Miroslav Parović koji smatra da u Šapcu treba napraviti jednu široku koaliciju kako bi ostao "normalan" grad.



General Momir Stojanović Šapčanima je predočio osnovne odrednice političkog programa Narodnog bloka. Istakao je da se stiče slika da se u Srbiji vrši "preganjanje" između Saveza za Srbiju i Srpske napredne stranke, što nije tačno.

-Oni žele da se građani dnevno bave time šta je SZS pregovarao sa aktuelnom vlašću. Između, u tom prostoru je više od 80 odsto građana koji su za to da izađu na izbore i nisu zadovoljni aktuelnom vlašću, ali nisu spremni ni da glasaju za stranke okupljene oko SZS, rekao je general Stojanović i pozvao sve građane da izađu na izbore jer se oni dalekosežno tiču srpskog društva.

Velimir Ilić smatra da bi bilo sramota u Šapcu ne izaći na izbore i predati vlast. Istakao je da je Šabac srce srpske opozicije.

-Šabac je odoleo svim pritiscima, izdržao četiri godine i sada bi bilo glupo ovaj narod razočarati. Važno je boriti se. Moramo se boriti za demokratiju, a borba je teška. Najlakše je reći da ćemo u bojkot, a šta sa narodom?! Ova vlast je nikad nije bila u većim problemima. Na nivou države nikad nije bilo više afera. Opšti haos je u Srbiji, rekao je Ilić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa