12. februar 2020.12. feb 2020.
Tribina Narodnog bloka: Sramota je u Šapcu bojkotovati izbore

Tribina Narodnog bloka: Sramota je u Šapcu bojkotovati izbore

U Kulturnom centru u Šapcu, sinoć je tribinu održao Narodni blok. Okupljenim Šapčanima obratili su se lideri ove koalicije Miroslav Parović, Velimir Ilić i general Momir Stojanović, kao i Ivan Petkoski i Željko Bekić odbornici Narodnog Slobodarskog pokreta u Skupštini grada Šapca.

Na tribini je istaknuto da je ova opcija protiv bojkota i da je važno, pogotovu na lokalu, izaći na izbore.

-Narodni slobodarski pokret je svih ovih godina delovao kroz Skupštinu grada Šapca i mislim da smo se pokazali kao jedna normalna politička opcija koja je podržavala sve što je bilo značajno za građane Šapca i bila jedna od retkih koja se trudila da ne dozvoli da građani Šapca budu uvučeni u to da se preko njihovih leđa lome beogradske priče. Izaći ćemo na izbore kao Narodni blok i verujemo da će izbori u Šapcu biti drugačiji nego u ostatku Srbije, rekao je Miroslav Parović koji smatra da u Šapcu treba napraviti jednu široku koaliciju kako bi ostao "normalan" grad.General Momir Stojanović Šapčanima je predočio osnovne odrednice političkog programa Narodnog bloka. Istakao je da se stiče slika da se u Srbiji vrši "preganjanje" između Saveza za Srbiju i Srpske napredne stranke, što nije tačno.

-Oni žele da se građani dnevno bave time šta je SZS pregovarao sa aktuelnom vlašću. Između, u tom prostoru je više od 80 odsto građana koji su za to da izađu na izbore i nisu zadovoljni aktuelnom vlašću, ali nisu spremni ni da glasaju za stranke okupljene oko SZS, rekao je general Stojanović i pozvao sve građane da izađu na izbore jer se oni dalekosežno tiču srpskog društva.

Velimir Ilić smatra da bi bilo sramota u Šapcu ne izaći na izbore i predati vlast. Istakao je da je Šabac srce srpske opozicije.

-Šabac je odoleo svim pritiscima, izdržao četiri godine i sada bi bilo glupo ovaj narod razočarati. Važno je boriti se. Moramo se boriti za demokratiju, a borba je teška. Najlakše je reći da ćemo u bojkot, a šta sa narodom?! Ova vlast je nikad nije bila u većim problemima. Na nivou države nikad nije bilo više afera. Opšti haos je u Srbiji, rekao je Ilić.

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa