22. februar 2020.22. feb 2020.
U Šapcu utrostručen broj noćenja 2019. godine

U Šapcu utrostručen broj noćenja 2019. godine

Šabac je u 2019. godini zabeležio 66.000 noćenja, što je tri puta više nego pre četiri godine kada je taj grad počeo da znatno ulaže u turizam, istakao je član Gradskog veća Šapca, Božidar Katić.

"Takodje smo utrostručili prihode od boravišne takse, a prihodi od prodaje suvenira su četiri puta veći, uspeli smo da postanemo ozbiljno turističko mesto", rekao je danas Katić predstavljajući Šabac na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Po njegovim rečima, Šabac ima šta da pokaže i mesto je gde turisti vrlo rado dolaze.

Direktor Turističke organizacije Šapca, Srdjan Mitrašinović, naveo je da osnovu turističke ponude grada čine "tri dragulja prirode": reke Sava i Drina, i planina Cer, zatim bogato kulturno-istorijsko nasledje, i ono po čemu je Šabac najprepoznatljiviji: manifestacije kojih je u protekloj godini bilo više od 40.

"Ono što je sigurno brend grada Šabce je čuveni Šabački vašar koji poseti više stotina hiljada ljudi, pored toga tu je i Čivijada poznata po humoru i satiri, kao i Cerski marš, najveća rodioljubiva manifestacija posvećena našim slavnim precima, pomenuo bih i Šabački karneval i Ruže Lipolista", kazao je Mitrašinović.

On je od lokaliteta izdvojio planinu Cer i Trojanov grad, a u gradu Tvrdjavu, Gospodar Jevremovu ulica koja je proglašena za jednu od najlepših u Srbiji, Vladičanski dvor, gradsku crkvu, Muzej.

"Sve što je značajno za našu turističku ponudu i sve informacije o turističkoj ponudi možete dobiti na našem štandu na Sajmu turizma", rekao je Mitrašinović.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa