25. februar 2020.25. feb 2020.
Savska avenija u novom ruhu

Savska avenija u novom ruhu

Gradilište na Savskoj aveniji je ovih dana aktivno, a lepo vreme ide na ruku građevincima. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i koordinatorka za urbani razvoj Šapca, Ksenija Lukić posetili su danas ovo gradilište, i najavili radove koji su planirani za naredni period.

-Radovi se trenutno se izvode kraj pruge, a ubrzo će početi radovi u ulici Kralja Aleksandra, deonica od raskrsnice sa ulicom Janka Veselinovića nekih 110 metara, do pružnog prelaza.
Ova ulica ujedno predstavlja početak ulaza na Savsku aveniju. Oblikovana je kao zelen ulaz, a dobiće dva nova drvoreda. Planirano je da se prošire pešačke staze i rekonstruišu behatonom. Takođe, i kolovoz će dobiti svoj behaton da bi se usporio saobraćaj i naglasio ulaz u parkovski prostor – rekla je koordinatorka Ksenija Lukić.
U planu je uređenje prostora preko puta stare kasarne koji je trenutno nefunkcionalan. Deo te površine će biti vezan za Savsku aveniju sa zelenim površinama i drvoredom. Drugi deo će biti pretvoren u duži kanalski sistem. Jezero koje će se projektovati i praviti je planirano u severnom delu na deonici između zelezničkog mosta i Kočinog kanala.

-Izlazimo na reku Savu fantastičnim projektom Sava parka koji ima 300 hektara prostora za uživanje i dobro druženje. Povezujemo centar grada i reku Savu od koje smo davno pobegli, jer nismo mogli da se obračunamo sa svim izazovima koji su postojali. Mi smo od „Financial Times“ dobili nagradu za grad koji najbolje sarađuje sa poslovnim svetom. Jedan od deset najboljih mesta u Evropi, malih gradova, za ulaganje i investiranje. Kroz ovaj projekat pokazujemo da je moguće sve te izazove savladati i urediti život na normalan način. Ubrzo sledi kopanje kanalske mreže, izgradnja jezera, uređenje vodotokova unutar nje i naravno sportsko - rekreativni sadržaj. U ovom trenutnu se završava projekat koji je vezan za oba kanala i jezero. Ove godine očekujem izgradnju prvog kanala, a u narednoj drugog – rekao je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović.

Izgradnja Savske avenije biće završena do kraja marta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa