4. april 2020.4. apr 2020.
Saopštenje Ministarstva odbrane Republike Srbije

Saopštenje Ministarstva odbrane Republike Srbije

Povodom tendenciozne izjave gradonačelnika Šapca da objekat Ekonomske škole "nismo odmah krenuli da opremamo, jer smo čekali odgovor Ministarstva odbrane vezan za krevete i ostalu opremu koju vojska, inače, daje za druge gradove. Pošto smo dobili negativan odgovor, mi ćemo iz sopstvenih sredstava da organizujemo ovaj smeštaj", koju su objavili pojedini mediji, a radi istinitog obaveštavanja javnosti ukazujemo:

Vojska Srbije krevete raspodeljuje tamo gde to naredi republički Krizni štab za suzbijanje bolesti COVID-19. Zato smo odbili zahteve za krevetima Zrenjanina, Prokuplja, Čačka i Šapca.

Sramno je što gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pokušava da Vojsku Srbije prikaže kao pristrasnu ili kao organizaciju koja ima različit pristup različitim gradovima. Zelenović nije rekao da u Šapcu Vojska Srbije obezbeđuje Opštu bolnicu i gerontološku ustanovu i da je na usluzi svim građanima.

Tražimo od gradonačelnika Šapca da se uzdrži od politike u vreme borbe protiv virusa i da Vojsku Srbije poštuje kao što je poštuju svi građani Srbije kojima služi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa