25. maj 2020.25. maj 2020.
Napredak, razvoj i uspeh, snaga timskog rada

Napredak, razvoj i uspeh, snaga timskog rada

Pokret Zapadna Srbija, Nov tim za Šabac na današnjoj konferenciji za medije predstavio je deo svog Programa i deo tima za predstojeće lokalne izbore. Lider Pokreta i nosilac liste Nemanja Pajić u svom obraćanju novinarima istakao je da su napredak, razvoj i uspeh rezultat rada celokupnog društva, te stoga svoj program baziraju na znanju i profesionalnosti.

-Mi smo uverenja da važne stvari, pravi sistemi vrednosti i jake institucije mogu da grantuju jednaka prava svim članovima zajednice. Stručnost, odgovornost u radu, ali i solidarnost, odgovornost prema onima kojima je to najpotrebnije. Zapadna Srbija je u prethodnom periodu bila pouzdan partner, faktor stabilnosti i odgovornosti, ne samo na lokalnom nivou, nego i regionalnom, pre svega kada govorimo o Evropskoj Uniji. Rešili smo odnošenje smeća kroz regionalnu deponiju Srem-Mačva, izgradili postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, nasip na Savi, realizovali i druge brojne projekte i na taj način postali primer dobre prakse - istakao je Pajić dodavši da je posebno ponosan na privredni razvoj, unapređenje kulturne, socijalne i sportske sfere, a da su rezultati garant programa uz nov, stručan tim.

-Ponosni smo na svakog predstavnika na našoj listi, te je naš kandidat za gradonačelnika Jelena Milošević odličan primer profesionalnosti i stručnosti.

Kandidatkinja za prvu ženu grada Jelena Milošević, ističe da je program baziran na nizu realnih i ostvarivih projekata sa akcentom na poboljšanje kvaliteta života građana.

-Rad, znanje, obrazovanje, poštovanje institucija i građana, je ono što želimo da istaknemo, naravno u saradnji i razgovoru sa našim sugrađanima, kako bi Šabac učinili kvalitetnijim za životom. Želimo da grad ostane mesto inovacija, visokoh standarda i razvitka, kulture, sporta.

Obezbeđivanje uslova za otvaranje novih radnih mesta, pokretanje biznisa i unapređenje trenutnog poslovanja svih nivoa preduzetništva jedan je od ciljeva Novog tima.

-Posebna pažnja posvećena je preduzetnicima i njihovom razvitku, ali i povećanju životnog standarda svih naših sugrađana. Jasno je da Šapčani imaju preduzetnički duh, što potvrđuje i povećanje broja preduzetničkih radnji, te smo za njih predvideli određene mere pomoći i podrške - rekla je Violeta Šestić koordinatorka Novog tima za privredu, uz napomenu da su deo privrednog plana i mala, mikro, srednja i velika preduzeća.

Pet inicijalnih mera u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja imaju za cilj afirmaciju malih poljoprivrednika, pokretanje poslovanja na poljoprivrednim gazdinstvima, uspostavljanje i jačanje udruženja, sufinansiranje kamate za poljoprivrednike za kupovinu repromaterijala za setvu, kao i investicije u izgradnju i opremanje objekata za tradicionalne zanate, ističe Nataša Radovanović koordinatorka Novog tima za poljoprivredu i ruralni razvoj.

-Na poljoprivredu gledamo kao na značajnu razvojnu šansu našeg kraja, te smo naš Program bazirali na pet mera kako bi unapredili ovu delatnost i izjednačili uslove života u seoskom i gradskom području.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa