29. maj 2020.29. maj 2020.
Za prava uskraćena Srbima
Kapetan i Princeza sa srcem Obilića u zajedničkoj borbi

Za prava uskraćena Srbima

Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan sakuplja potpise za izlazak na parlamentarne izbore 21. juna. Najavio je da će se boriti za prava Srba koji se nalaze u hrvatskim zatvorima.

-Ja sam obećao Srbima koje sam ostavio po zatvorima, koji su osuđeni na dugogodišnje robije grehom rođenja, protiv kojih ne postoji ni jedan jedini proverljivi dokaz, da ću biti njihov glas. Nažalost, oni misle da su Srbi zaboravili na njih. Srbija nije zaboravila na njih, već jednostavno nikada nije čula za njih, rekao je Kapetan Dragan.
Uz Vasiljkovića je u ovoj borbi stala i Ana Đorđević, Beograđanka koja se godinama bori za prava Srba na Kosovu i Metohiji. Javnosti je postala poznata kada je uživo na kosovskoj televiziji, u večeri kada je Hašim Tači izabran za predsednika Kosova, poručila da on nije predsednik nego zločinac za sud. Srpski mediji su je posle toga nazvali „Prinezom sa srcem Obilića“.

-Kao neko ko godinama javno istupa za prava naših Srba na Kosovu i Metohiji, čast mi je da svoju borbu nastavim uz najvećeg i dokazanog srpskog heroja i borca – Kapetana Dragana. Kapetan je svima nama ostavio legat kako se bori za srpski narod. Posle ustaške golgote, Kapetan Dragan nikad jači nastaviće svoju bitku za Srbe i sve one koji trpe progon u neprijateljskim zonama samo zato što su Srbi, kaže Đorđevićeva.

Pored toga što želi da bude glas Srba zatočenih u hrvatskim zatvorima, najavljuje i oštru borbu protiv pedofilije i borbu za očuvanje porodice kao institucije. Đorđevićeva kaže da se u ovoj priči pronašla, jer je sa Kapetanom Draganom vezuju zajednički postulati.

-Za sve što radim borim se kao nestranačka ličnost. Mene ne interesuje politika u širokom smislu, nego kao instrument kojim se mogu braniti prava Srba na Kosovu i Metohiji i zahtevam da se procesuiraju zločinci za zverstva nad Srbima i trgovnu organima. Borićemo se za pravdu koja je svih ovih decenija, zahvaljujući i zapadnim centrima moći i pritiscima, bila uskraćivana Srbima i srpskim žrtvama, kaže Ana Đorđević.

Na gostovanju u Jutarnjem programu Hepi televizije pre nekoliko dana Đorđevićeva je govorila zajedno sa porodicom sa Kosova i Metohije gde su pričali o užasima koje su Srbi doživljavali od albanskih terorista.

-Šiptarsko-albanska gerila vrši pritisak na Srbiju, na srpsko rukovodstvo, na naš narod, da im „prizna“ Kosovo koje je južna srpska pokrajina. Želim da ih podsetim ko su oni, ko su im mentori i gde su nestajali Srbi kidnapovani 1998, 1999. pa i posle dolaska tzv. „mirovnih“ NATO snaga, koje su zloupotrebile rezoluciju 1244. Istraživala sam ko su ti ljudi koji su na listi za najmonstruoznije počinjene zločine nad srpskim stanovništvom, a koji oni status imaju na Kosovu i Metohiji. Frapiralo me je da su to sve tzv. „narodni poslanici“, ministar prosvete... Postoje neoborivi dokazi za trgovinu organima Srba na Kosovu i Meothiji. Stavite na sto UN sve dokaze za trgovinu organima, da im se pokaže ko to Srbima traži Kosovo i Metohiju – teroristi sa akreditacijom. Fondacija „Kapetan Dragan“ se bazira upravo na odbrani, svuda gde je pravda srpskom stanovništvu zakinuta, rekla je Ana Đorđević na Hepi televiziji.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa