21. septembar 2020.21. sep 2020.
Ambasada Italije: Promena režima ulaska iz Srbije u Italiju

Ambasada Italije: Promena režima ulaska iz Srbije u Italiju

Uredbom italijanskog Ministarstva zdravlja od sutra, 21. septembra, Srbija je uvrštena na listu E, odnosno iz Srbije je sada moguće ući u Italiju ukoliko postoje odredjeni razlozi, saopštila je ambasada Italije u Beogradu.

Iz Srbije u Italiju može se ući uz sledeće uslove - rad, zdravstveni razlozi, studiranje, apsolutna hitna potreba i povratak na mesto boravišta, stanovanja ili prebivališta, navodi se u saopštenju.

Ulazak je moguć i osobama koje su "u dokazanoj i stabilnoj emotivnoj vezi (iako ne žive zajedno) sa državljanima Italije (EU, Šengena), ili sa fizičkim licima koja imaju stalni boravak u Italiji (osobe sa dugim boravkom) i koje su se uputile u mesto boravišta svog partnera (u Italiji), dodala je ambasada navodeći da se to ne odnosi na turistička putovanja.

Pri ulasku je neophodno pokazati ličnu izjavu. Za one koji ulaze u Italiju svakako ostaje na snazi obaveza karantina za boravke koji su duži od 120 sati, zajedno sa drugim izuzecima.

"Ovo je važan pomak koji je načinjen zahvaljujući značajnim rezultatima koje je Srbija postigla u borbi protiv korona virusa", izjavio je ambasador Karlo Lo Kašo.
Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa