23. septembar 2020.23. sep 2020.
"Otvaranje" u fokusu

"Otvaranje" u fokusu

Nakon početka emitovanja serijala TV Šabac "578 15: Otvaranje" u kojoj je, po sopstvenom priznanju, osuđivano lice govorilo o učešću u različitim protivzakonitim aktivnostima koje je organizovala Srpska napredna stranka ili njima bliske organizacije, o serijalu je govorio i dr Aleksandar Pajić, poverenik Gradskog odbora SNS i kandidat za gradonačelnika ove stranke.

Pajić je o emisiji RTV Šabac govorio u emisiji "Aktuelno" na TV As i tom prilikom najavio tužbu protiv novinarke koja je autor serijala.

-To govori o televiziji i urednici koja stoji iza emisije, a to je televizija koja se plaća iz budžeta grada i ja sam siguran da takvi projekti i takve televizije, kada se promeni u da vlast u Šapcu, ne mogu da budu finansirane iz budžeta grada, jer, ukoliko vi dovodite narkomane, koji će biti ključni svedoci, a za to dobijate sredstva iz budžeta Grada, mislim da to nije nešto za šta su glasali građani Šapca i da to ne treba da se radi. Ja ću sigurno u narednom periodu, protiv glavne urednice tog serijala podneti krivičnu prijavu - rekao je dr Aleksandar Pajić u emisiji "Aktuelno".

Po zakonu finansiraju se medijski projekti o kojima odlučuju predstavnici reprezentativnih novinarskih udruženja. Proteklih godina Šabac je za medijske projekte izdvajao više od 30 miliona dinara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa