24. novembar 2020.24. nov 2020.
Ateisti Srbije: Naš jedini nalogodavac su Ustav i zakoni Srbije

Ateisti Srbije: Naš jedini nalogodavac su Ustav i zakoni Srbije

Udruženje Ateisti Srbije saopštilo je danas da nemaju nikakve političke nalogodavce za svoje delovanje i da su im jedini nalogodavci Ustav i zakoni Srbije.

"Ako bismo želeli da se poigramo pojmovima, onda bismo eventualno Ustav i zakone, moral i poštenje mogli nazvati našim nalogodavcima. Odsustvo poštovanja Ustava i zakona i odsustvo morala i poštenja, dovode do zloupotreba, poput ove kojoj smo svedočili prethodnih dana", navode Ateisti Srbije povodom učešća pripadnika Vojske Srbije na sahrani patrijarha Irineja.

Oni tvrde da nisu napadali Vojsku Srbije ili njene pripadnike, već su želeli da ih zaštite od zloupotrebe, "koja je izvesno, očigledno i brutalno izvršena odlukom gospodina Stefanovića da budu angažovani na sahrani".

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je juče odbacio tvrdnje pojedinih organizacija da pripadnici Vojske Srbije nisu smeli da budu angažovani prilikom sahrane patrijarha Irineja i dodao da te tvrdnje pokazuju koliko se malo njihovi autori razumeju u povezanost vojske i naroda.

"Gotovo je suvišno komentarisati današnje napade na pripadnike vojske koji su formirali počasne špalire i preneli kovčeg sa zemnim ostacima njegove svetosti. Oni pokazuju koliko malo autori ovog teksta razumeju povezanost vojske i naroda, baš kao i sami politički nalogodavci ovih napada na vojsku i Srpsku pravoslavnu crkvu", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa