19. januar 2021.19. jan 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić u poseti Opštini Bogatić : Značajni planovi za razvoj turizma

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić tokom posete Opštini Bogatić razgovarala je sa čelnicma ove lokalne samouprave o turističkim mogućnostima plodne Mačve, prirodnim bogatstvima i resursima značajnim za domen turizma, kao i unapređenju postojećih infrastrukturnih projekata i objekata.

-Mislim da postoji veliki potenicijal kada govorimo o ovoj vrsti turizma, pre svega o zdravstvenom i velnes turizmu kada je u pitanju Opština Bogatić. Kao što znamo ova opština je jedna od najboljih i najvećih nalazišta termominarealnih voda, ne samo u Srbiji, već i u ovom delu Evrope, te smatramo da je neophodno unaprediti ovaj segment turizma kroz različite vidove investicija koje je značajnim delom Opština već obezbedila. Dodatno usaglašavanje i koordinacija i sa resornim Ministarstvom turizma, ali i drugim nadležnim ministarstvima doprineće ubrzanom razvoju ove vrste turizma u Bogatiću. Ovo je velika razvojna šansa, kako za Opštinu, tako i za čitav Okrug - pojasnila je ministarka Matić dodavši da je uz ovaj segment moguće unaprediti i druge postojeće blagodeti, ali i kulturno nasleđe Mačve.

Foto: Glas Podrinja


Predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović zahvalio se ministarki na poseti, ukazanom poverenju uz želju da ova lokalna samouprava u narednom periodu bude prepoznatljiva destinacija na turističkoj mapi Srbije i mladim ljudima koji će ostati u rodnom mestu.

-Zahvaljujem se ministarki na poseti i što je svojim dolaskom iskazala podršku u ime Ministarstva i Republike Srbije u našim nastojanjima i projektima u oblasti turizma. Mogu da kažem da je sastanak bio veoma konstruktivan i da su utvrđeni ciljevi i načini rada. Ono što je istaknuto da u narednom periodu treba intenzivnije da sarađujemo. Cilj nam je da Bogatić bude vidljiviji na turističkoj mapi Srbije, prepoznatljiv za investitore, a samim tim i poboljšamo uslove života za stanovnike naše Opštine kako bi mladi ostali ovde. Organizujemo veliki broj manifestacija tokom godine, mada 2020. Nije bila povoljna za turizam nastavićemo da tokom ove razvijamo manifestacioni turizam. Hajdučke večeri tokom održavanja poseti od 10.000 do 12.000 ljudi, Bogat fest, Konjičke trke gde bismo izdvojili Božićne trke koje su veoma poznate, privlače pažnju, te brojke iznose i nekoliko hiljada posetilaca. Nameravamo da nastavimo u tom pravcu - dodaje prvi čovek Opštine Bogatić.
Foto: Glas Podrinja


Radnom sastanku u Opštini Bogatić prisustvovao je načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac koji je posetu ministarke Matić ocenio kao veoma značajnu za promociju i unapređenje postojećih ideja i podršku na nacionalnom nivou.

-Susret sa gospođom Tatjanom Matić bio je odlična prilika za prezentaciju turističkih potencijala Opšine Bogatić i dobijanje smernica, uputstava, načina finansiranja projekata od strane Ministarstva turizma. Bogatić, kao i druge opštine Okruga poseduju veliki turistički poteniijal, te je dolazak ministarke značajan kako bismo ponudu Mačvanskog upravnog okruga povezali u jednu celinu- naglasio je načelnik MUO Vladan Krasavac.
Foto: Glas Podrinja
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa