4. mart 2021.4. mar 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

U planu otvaranje muzičke škole u Ljuboviji

U zgradi Opštinske uprave opštine Ljuboviji održan je inicijalni sastanak u cilju otvaranja Muzičke škole u Ljuboviji. Na poziv predsednika Opštine Ljubovija Milana Jovanovića, sastanku su prisustvovali direktor Osnovne škole „Petar Vragolić“ iz Ljubovije Vasilije Đukanović i direktor Osnovne muzičke škole „Vuk Karadžić“ iz Loznice Goran Pantić.

-Izdvojeno odeljenje Muzičke škole otvorili smo 2017. godine u opštini Krupanj što je bilo veoma dobro prihvaćeno od lokalne zajednice i već sada se rad škole razvio u punoj formi, mogu slobodno reći i pre nego što smo očekivali. Siguran sam da će to u ovoj sredini biti znatno više i znatno brže, zato što je je Ljubovija veća i više učenika ima u osnovnoj školi- kaže direktor Muzičke škole Goran Pantić.

Prema anketi koja je sprovedena u Osnovnoj školi u Ljuboviji, interesovanje za pohađanje Muzičke škole iskazalo je 127 učenika. U uzrastu od 1. do 4. razreda svako treće dete želelo bi da pohađa ovu školu. Anketom nisu obuhvaćena deca iz Bratunca i Srebrenice u Republici Srpskoj, gde takođe ne postoji muzička škola i otvaranje odeljenja u Ljuboviji dalo bi benefit za decu iz sve tri opštine.
Prema rečima direktora Vasilija Đukanovića, Osnovna škola „Petar Vragolić“ ispunjava sve uslove za otvaranje izdvojenog odeljenja Osnovne muzičke škole „Vuk Karadžić“ iz Loznice.

Ljubovija.info


-Postoje svi materijalno-tehnički uslovi da se nastava Muzičke škole odvija nesmetano. Imamo adekvatne učionice i opremu, a manji deo opreme koji nedostaje vrlo brzo ćemo nabaviti- dodaje direktor Đukanović.

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović kaže da ideja o otvaranju Muzičke škole u Ljuboviji nije nova i već dugo godina unazad se priča o tome.

-Mislim da su se u ovom momentu složile kockice. Prvenstveno, dva direktora, Vasilije i Goran imaju dobru saradnju, a imaće i maksimalnu podršku s moje strane, odnosno od strane Opštine Ljubovija. Na prvoj sednici Skupštine usvojićemo akt o promeni mreža osnovnih škola, što će biti jedan od prvih koraka na putu ka otvaranju odeljenja Muzičke škole u Ljuboviji. Ovim će, pored sportskog, biti obogaćen i kulturni život mladih u našoj opštini- kaže predsednik Jovanović.

Kako je zaključeno na sastanku, početak rada Muzičke škole u Ljuboviji planiran je za 1. septembar, odnosno početkom školske godine. Očekuje se da će do tada biti sprovedena kompletna zakonska procedura u vidu podrške i saglasnosti Ministarstva prosvete i Školske uprave Valjevo.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa