18. jun 2021.18. jun 2021.
Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivše nosioce stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji biće otvoren od 1. jula.

Uslovi konkursa:
Izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe, i to: izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivše nosioce stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti, da će javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini 5 seoskih kuća sa okućnicom i dedelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu, u okviru Regionalnog stambenog programa, Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 9 – seoske kuće (u daljem tekstu: Javni poziv), biti objavljen 01.07.2021. godine na oglasnoj tabli grada Šapca i mesnih zajednica grada Šapca, i na internet prezentaciji grada www.sabac.org.rs i Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs.

Pomoć je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji Gradske opštine Surčin kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maskimalnom iznosu do 1.200.000 dinara i dodelu jednokratne pomoći (građevinski i drugi materijal) u maksimalnom iznosu do 600.000 dinara, po por. Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u realizaciji pomoći za rešavanje stambenih potreba u iznosu do 50% od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće sa okućnicom (u maksimalnom iznosu do 600.000 dinara). Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije. Predmetna seoska kuća sa okućnicom mora biti upisana u katastru nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje.

Javni poziv će trajati od 01.07. 2021. do 16.08.2021. godine, tako da sve informacije u vezi pomenutog Javnog poziva zainteresovana lica mogu dobiti putem telefona 015/364-120 ili kod poverenika za izbeglice, na adresi Gradska uprava grada Šapca, Odeljenje za društvene delatnosti, Šabac, UL. Gospodar Jevremova br. 6, prvi sprat, kancelarija br. 26.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa