23. septembar 2021.23. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Evropska noć istraživača "Ozeleni nauku" u 11 gradova

Pod sloganom "Ozeleni nauku", u petak 24. septembra, biće održana 12. po redu Evropska noć istraživača.

Kao i prethodnih godina, i ove godine poslednji petak u septembru biće rezervisan za naučna druženja sa mališanima širom Evrope.

Naučna avantura biće organizovana u 11 gradova - u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Šapcu, Kikindi, Nišu, Kragujevcu, Leskovcu, Gornjem Milanovcu, Kruševcu i Mokrinu.


Kada je reč o Beogradu, u petak 24. septembra Centar za promociju nauke pretvorće Muzički paviljon na Kalemegdanu u Paviljon za naučna istraživanja.

Kroz niz zanimljivih zadataka, uz istraživačku šetnju Kalemegdanom, otkriće priče iz životinjskog i biljnog sveta, ali i geološke prošlosti koja se taložila u srcu Beograda.

Evropska noć istraživača u Srbiji finansirana je iz programa Horizont 2020, koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma „Marija Sklodovska-Kiri“. Ovogodišnja manifestacija u Srbiji se realizuje kroz jedan projekat.

Sve informacije o sadržajima i dešavanjima ovogodišnje Evropske noći istraživača moguće je proveriti na sajtu nocistrazivaca.rs, kao i na Fejsbuku, Jutjubu i Instagramu.
.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa