24. septembar 2021.24. sep 2021.
Pixabay

Pixabay

Model nastave za narednu radnu nedelju

Od ponedeljka, 27. septembra sredoškolci u 18 lokalnih samouprava na teritoriji Srbije, među kojima je i Šabac,imaće kombinovanu nastavu saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Osim Šapca na spisku lokalnih samouprava su još: Beograd, Valjevo, Vranje, Leskovac, Lajkovac, Lebane, Prokuplje, Ub, Čačak, Bajina Bašta, Velika Plana, Vladičin Han, Ljig, Kragujevac, Sjenica, Niš i Sremska Mitrovica.

Na onlajn nastavi biće učenici srednjih škola na području Ivanjice, Novog Pazara i Užica.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije neposredne nastave u školama.

"Imajući u vidu specifičnost organizacije obrazovno-vaspitnog rada u školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Tim za škole doneo je odluku da ukoliko se u odeljenju kod dva učenika potvrdi infekcija SARS-CoV-2 virusom, predlaže se prelazak na nastavu na daljinu u trajanju od 10 kalendarskih dana uz prethodne obavezne konsultacije sa roditeljima učenika tog odeljenja.

Ukoliko su u pojedinim školama školska uprava, kao i stručni organi, uz konsultacije sa Savetom roditelja i institutima/zavodima za javno zdravlje, procenili da epidemiološka situacija u školi dozvoljava nastavak neposrednog obrazovno-vaspitnog rada, te škole mogu uz pojačanu primenu svih epidemioloških mera, organizovati neposredni rad kao najbolje rešenje za učenike“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa