24. septembar 2021.24. sep 2021.
Glas Podrinja / Predstavnici Rotari kluba, gradonačelnik Šapca i direktori osnovnih škola

Glas Podrinja / Predstavnici Rotari kluba, gradonačelnik Šapca i direktori osnovnih škola

Osnovcima dronovi a najmlađima " mobilna učionica"

Rotari klub Šabac u saradnji sa distriktom 2483 i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovao je humanitarnu akciju radi pomoći školstvu i deci.

Uručenje donacije u okviru programa Global grantova „Godine uzleta“ i „Dronovi za osnovne škole“ organizovano je danas u multimedijalnoj sali OŠ „Nata Jeličić“ u Šapcu.

Podeljeno je osam dronova za osam osnovnih škola a tom prilikom gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić izrazio je zadovoljstvo i objasnio bitnost ovakvih humanitarnih akcija.

-Osam osnovnih škola dobilo je vredne donacije za učenike petog i šestog razreda. Nalazimo se u eri digitalnog napretka i digitalizacije i jako je bitno da naši učenici počnu sa programskim jezicima koji su predviđeni nastavnim planom i programom a kasnije to znanje unapređuju u godinama koje dolaze – i dodao da je ulaganje u decu najvrednija investicija.

Foto: Glas Podrinja / Uručenje dronova direktorima osnovnih škola


Predsednik Rotari kluba Šabac Vladimir Marković rekao je nešto više o akcijama koje organizuju.
-Naš klub postoji već 21 godinu. Do sada smo realizovali različite akcije, koje su uglavnom bile usmerene ka bolnici. Najponosniji smo na našu Božićnu akciju, kada darujemo prvorođeno dete, odnosno dečaka i devojčicu. Planiramo da buduće akcije usmerimo u ovom pravcu, tačnije ka deci.

Foto/Glas Podrinja/ Predstavnici Rotari kluba i gradonačelnik Šapca


Rotari klub Šabac nije zaboravio ni na naše najmlađe sugrađane. Predškolkoj ustanovi „Naše dete“, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, doniran je takozvani „mobilna učionica“.

Foto: Glas Podrinja / Donacija predškolskoj ustanovi "Naše dete"


-Zadovoljstvo mi je što smo u saradnji sa Ministarstvom prosvete doneli odluku da opremimo sve škole u Srbiji sa dronovima – spravom koja omogućava deci da kroz igru uđu u sferu programiranja. Ponosan sam što će deca u Šapcu imati jednake uslove za rad kao i ostatak Srbije – dodao je Danilo Ljevnajić član Rotari kluba Sremska Mitrovica koja je nosilac granta vezanog za dodelu dronova.

Cilj akcije je da sve škole i vrtići dobiju opremu i adekvatnu obuku tokom početka školske godine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa