7. decembar 2021.7. dec 2021.
foto: Agencija Beta

foto: Agencija Beta

Naslovne strane za utorak, 7. decembar

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama za utorak, 7. decembar 2021. godine pišu o građanskim protestima, korona virusu i otvaranju platforme za veštačku inteligenciju u Kragujevcu.

BLIC - O mutacijama korone "Sprema se efikasna vakcina protiv svih sojeva". O opoziciji i građanskim protestima "'Ne davimo Beograd' se ogradio od Zelenovića". List piše da je šansa za prazničnu zimsku idilu veća nego prethodnih godina "Sneg kreće pre Nove godine".

VEČERNjE NOVOSTI - Centralna tema su protesti širom Srbije, uz ocenu da među organizatorima protesta postoji razdor "'Gosti' hoće da preotmu blokade". O otvaranju platforme za veštačku inteligenciju "Moćna pomoć zdravstvu i poljoprivredi".

DANAS - List ocenjuje da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povlačenjem policije sa protesta prekršio zakon "Režim povukao policiju da bi došlo do incidenata". O tome da studije za Rio Tinto radi institut "Černi" koji je odnedavno u vlasništvu firme bliske SNS-u Milenijum tim "Vlast želi poslušnu struku i nauku".

NOVA - List prenosi ocene pravnika o tome da je predsednik Srbije preuzeo sve tri grane vlasti "Vučić oteo državu, sad piše i zakone". O nastavku protesta "Nema podela i osipanja, u subotu opet blokada". O ostavkama u upravnom odboru najvažnije filmske institucije "Jelena Trivan uništila Filmski centar Srbije".

POLITIKA - O otvaranju prve nacionalne platforme za razvoj veštačke inteligencije "Srbija sa super računarom u prvih 26 zemalja sveta". Veći deo od 18 milijardi državnih subvencija iz budžeta za 2022. godinu po navodima lista ide železnici "Železnice usporile sa reformom i nižu gubitke".
Agencija Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa