Info

25. jun 2022.25. jun 2022.
Kulturni centar Šabac

Kulturni centar Šabac

Promocija romana Milice Vučković u Kulturnom centru

Od ponedeljka 27. juna u Lazinoj kući za pisce boraviće spisateljica Milica Vučković. U Kulturnom centru u utorak 28. juna u 20 sati promovisaće njen novi roman „Smrtni ishod atletskih povreda“.

Milica Vučković je diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku zidno slikarstvo u klasi profesora Miroslava Lazovića na kojem je zatim završila i master studije, a kasnije i doktorirala na programu teorije umetnosti i medija. Članica je umetničkog udruženja ULUPUS sa statusom samostalne umetnice a iza sebe ima preko deset samostalnih izložbi i nekoliko scenografija. Od 2021. radi kao saradnica na predmetu crtanje i slikanje, odsek scenografija na klasi profesora Marka Lađušića, na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Pored vizuelnih umetnosti, veoma uspešno se bavi i književnošću. Prvu zbirku kratkih priča „Roj“ izdala je 2014. godine, a 2017. dobija prvu nagradu na „Biber“ regionalnom konkursu za kratku priču, za priču pod nazivom „Jedu ljudi i bez nogu“. Pored pripovedaka napisala je romane, „Boldvin“ (2018) sa kojim je ušla u dva najuža izbora za „Vitalovu“ nagradu i nagradu „Biljana Jovanović“ i „Smrtni ishod atletskih povreda“ (2020) sa kojim je ušla u uži izbor za „NIN“- ovu nagradu, nagradu „Beogradski pobednik“, i sa kojim je osvojila Vitalovu naradu, odnosno nagradu „Zlatni suncokret" za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2021. godini.

Piše i prozu i poeziju. Pesme su joj objavljene u par književnih časopisa: Fantom slobode, Pančevački rukopisi, Povelja i Sent.
Kulturni centar Šabac

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa