20. septembar 2022.20. sep 2022.
Beta

Beta

Vučić: Još jedna zemlja povukla priznanje nezavisnosti Kosova, važne odluke sledeće nedelje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na jednom od sastanaka u Njujorku, gde učestvuje na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, dobio još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, kao i da će u narednih sedam do deset dana donositi "važne odluke za budućnost Srbije".

"Svoju poziciju, makar u ovoj organizaciji snažimo i jačamo i radićemo i dalje na tome i borićemo se. Ćutaćemo sve dok oni (Priština) ne krenu sa ulascima u neke nove institucije, a tog trenutka kada krenu iznenadiće se brojem zemalja koje misle drugačije i jasnom većinom koju u ovom telu, kao što su Ujedinjene nacije, danas imamo", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Kazao je da priča oko toga da "takozvanom Kosovu" nije potrebno članstvo u Ujedninjenim nacijama da bi bilo primljeno u Savet Evrope nije nova i da postoji već tri ili četiri meseca.

"I to je dodatni pritisak na Srbiju da prihvatimo papire koji ne postoje i o kojima ne smemo da govorimo", kazao je Vučić i dodao da on fizički nikada nije preuzeo taj papir i da ga je u javnost pustila neka druga strana.

On je najavio da će u narednih sedam do deset dana donositi važne odluke sa kojima će upoznati građane Srbije, a da će se najverovatnije sledeće nedelje obratiti javnosti "sa novim merama i odlukama važnim za budućnost Srbije".

Vučić se osvrnuo i na najavljeno obraćanje naciji ruskog predsednika Vladimira Putina, i ocenio "da se iz faze specijalne vojne operacije približavamo velikom ratnom sukobu".

"I sad je pitanje gde su granice, i da li ćemo ići posle izvesnog vremena u veliki svetski sukob kakav nismo imali od Drugog svetskog rata. Za sve nas koji smo mali, za nas ne postoje lepe i lake vesti, očekujem da sve što budemo videli u narednom periodu bude dalje usložnjavanje odnosa između Zapada i Rusije, ali i Zapada i Kine", kazao je Vučić.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa