27. septembar 2022.27. sep 2022.
Svetski dan turizma u Šapcu prigodno obeležen

Svetski dan turizma u Šapcu prigodno obeležen

Svetski dan turizma obeležava se 27. septembra. Turistička organizacija grada Šapca povodom ovog datuma ugostila je učenike Ekonomske škole "Stana Milanović" sa smera turističko - hotelijerski tehničar.

Mirjana Jovanović, Živorad Opanković, Tamara Pejić


Diplomirani turizmolozi Tamara Pejić, Mirjana Jovanović i Živorad Opanković učenicima su predstavili rad TOŠ-a i govorili im o mogućnostima koje ovo zanimanje pruža. Takođe su ih uputili u rad visokoškolskih ustanova koje obrazuju turizmologe, kako i čime se mogu baviti ukoliko odluče da ne nastave dalje školovanje na fakultetu.

Marina Radojičić


-Odabrala sam ovaj smer pre svega zato što volim putovanja, ali volim i rad sa ljudima, komunikativna sam. Volela bih da budem turistički vodič ili turizmolog. Želela bi da se jednog dana bavim nečim u vezi toga, u turističkoj organizaciji ili hotelu, navodi Marina Radojičić, učenica druge godine Ekonomske škole.



Neki od prisutnih učenika već su poznati zaposlenima u TOŠ-u, jer su kao volonteri učestvovali na manifestacijama. Ova poseta predstavlja nastavak saradnje dve ustanove.

Tamara Pejić


-Na jedan prigodan, a pre svega edukativan način Turistička organizacija grada Šapca je, u saradnji sa Ekonomskom školom "Stana Milanović" i učenicima turističkog smera obeležila ovaj dan. Bila je prilika da jedno odeljenje dođe u TOŠ i da vide kako ovo funkcioniše i koja nam je osnovna delatnost, kao i koje manifestacije organizujemo. Prisetili smo se i prethodne dve godine kada turističkom sektoru u celom svetu nije bilo lako zbog pandemije kovida i ovo je bila prilika da navedemo primere dobre prakse kako smo mi u Šapcu radili u proteklom periodu. Informisali smo ih u vezi najbitnijih stvari kada je u pitanju njihova struka. Ovo su naše buduće kolege iz oblasti turizma. Mnogi od njih će nastaviti da idu tim putem. Iskoristili smo priliku da ih informišemo o tome koji sve fakulteti za turizam u Srbiji postoje, kakvi su uslovi za upis, kakve ispite imaju i kakvo znanje i zvanje stiču, rekla je Tamara Pejić iz TOŠ-a.

Slogan ovogodišnjeg Svetskog dana turizma je "Preispitivanje turizma".
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa