29. septembar 2022.29. sep 2022.
Beta

Beta

Dodeljene nagrade za Betinu fotografiju godine

Nagrade 19. Regionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju koji organizuje Novinska agencija Beta urucene su veceras u 'Dorcol Placu' u Beogradu, gde je otvorena izložba odabranih radova pristiglih na konkurs.

Prvu nagradu na 19. konkursu Betina fotografija godine dobio je fotoreporter Blica Mitar Mitrovic za fotografiju 'Sudar'.

Nagradu je uručila ambasadorka Nemacke u Srbiji Anke Konrad.

Nagrade na ovogodišnjem konkursu "Betina fotografija godine" uručene su večeras na svečanosti u Dorćol placu, a izložba 40 najboljih radova otvorena je u tom beogradskom lokalu.

Prema oceni žirija, prva nagrada pripala je fotoreporteru Blica Mitru Mitroviću za fotografiju "Sudar".

Drugu nagradu za fotografiju "Prkos" dobio je slovenački fotoreporter Luka Daksklober iz "Mladine".

Treća nagrada pripala je frilens fotoreporteru Vladimiru Živojinoviću za fotografiju "Žene posle završenog posla u polju".

Nagradu publike dobio je frilens fotoreporter Andrej Nihil za fotografiju "Bivoli iz Perleza", koja je na društvenim mrežama dobila 1.997 glasova.

Od prošle godine, agencija Beta je uvela i tematsku nagradu za najbolju fotografiju na temu inkluzije osetljivih grupa, a nagrada nosi ime nedavno preminulog glumca iz Beograda Damjana Diklića.

Nagradu je osvojio crnogorski fotoreporter Goran Boričić iz RTCG, za fotografiju "Ipak se okreće".

Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Vojkan Kostić kazao je na svečanosti da 40 fotografija koje je žiri izabrao za uži izbor, pokazuju važne dogadjaje u proteklih 12 meseci, u regionu.

"Ako pogledate ono što je u katalogu i na fotografijama, možete da vidite hronološki složeno, dokumentarno koncipirano sve ono što se dogodilo u prethodnih 12 meseci, ne samo u našem gradu, ne samo u našoj državi, nego u čitavom regionu", rekao je Kostić.

Nemačka ambasadorka Anke Konrad rekla je da je konkurs za Betinu fotografiju godine najlprestižniji fotografski konkurs u regionu.

Ona je dodala da je impresionirana što su na konkursu učestvovali fotoreporteri iz sedam zemalja regiona.

"Nagradjene fotografije su ogledalo našeg svakodnevnog života", rekla je nemačka ambasadorka.

Za 19. po redu konkurs prijavilo se 67 autora iz sedam zemalja, sa ukupno 260 fotografija, a fotografije je do sada na društvenim mrežama videlo oko 400.000 ljudi, a glasalo je oko 20.000.

Stručni žiri koji su činila tri fotografa Emil Vaš, Petar Kujundžić i Marko Risović odabrao je 44 fotografije koje će biti prikazane na tradicionalnoj izložbi i predstavljene u katalogu.

Konkurs za Betinu fotografiju godine realizovan je uz podršku ambasade Nemačke u Beogradu.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa