Info

28. novembar 2022.28. nov 2022.
Pixabay

Pixabay

U Srbiji od 1. januara kilovat struje 12,40 dinara, a gasa 4,50 dinara

Savet Agencije za energetiku je danas objavio da je dao saglasnost proizvođačima električne energije i prodavcima gasa da se cene od 1. janura 2023. godine koriguju i da struja poskupi osam odsto, a gas 11 odsto.

"Na zahtev energetskog subjekta JP Elektroprivreda Beograd, Savet Agencije za energetiku je danas dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje. Prosečna cena električne energije za domaćinstva i male kupcei iznosi, bez poreza i taksi 8,796 dinara po kilovatsatu (kNjh)", navela je Agencija na sajtu.

Prosečna cena električane energije će od 1. janura sa porezima i taksama, kako je navedeno, iznositi 12,40 dinara po kNjh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za osam odsto.

Na istoj sednici Savet je dao saglasnost na odluke organa upravljanja 31 javnog snabdevača gasa o novim cenama tog goriva, koje će se primenjivati od 1. januara 2023. godine.

Prosečna cena prirodnog gasa za kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje po regulisanim cenama u grupi "mala potrošnja", koja uključuje domaćinstva u Srbiji, iznosi bez poreza i taksi 4,08 dinar po kNjh, odnosno sa porezima i taksama 4,50 dinara po kNjh.


Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa