29. novembar 2022.29. nov 2022.
Izložba prošlogodišnjeg dobitnika Nagrade „Igor Belohlavek“- Aleksandra Bajunovića

Izložba prošlogodišnjeg dobitnika Nagrade „Igor Belohlavek“- Aleksandra Bajunovića

U sredu, 30. novembra 2022. godine, u 19 časova u galeriji Biblioteke šabačke svečano će biti otvorena izložba „Balkanska kula“ Aleksandra Bajunovića, prošlogodišnjeg dobitnika Nagrade „Igor Belohlavek“.

Priznanje se dodeljuje za najuspešnijeg mladog autora u okviru Oktobarskog salona, koji organizuje Narodni muzej u Šapcu. Samostalna izložba radova je deo Nagrade i na taj način Biblioteka kao ustanova još jednom pokazuje koliku pažnju posvećuje mladim umetnicima. Na otvaranju će, pored Jelene Podgorac Jovanović, direktorke Biblioteke šabačke, govoriti i Tatjana Marković, muzejska savetnica i autor. Svi zainteresovani sugrađani će izložbu moći da pogledaju do 14. decembra 2019. godine.

Aleksandar Bajunović je rođen u Šapcu 1995. godine. Osnovnu školu je završio u Badovincima, a Školu primenjenih umetnosti u Šapcu. Akademiju umjetnosti u Banja Luci je upisao 2014. godine, na smeru Slikarstvo, u klasi Vese Sovilja. Diplomirao je 2018. godine, kada upisuje master-studije na istoj Akademiji, u klasi Borjane Mrđe. Stekao je zvanje demonstratora-stručnog pomoćnika. Radio je kao profesor likovne kulture u Mačvanskoj srednjoj školi u Bogatiću. Od 2019. godine član je Udruženja likovnih stvaralaca Šapca. Do sada je svoje radove prikazao na 12 samostalnih i preko 15 grupnih izložbi. Dobitnik je više priznanja i nagrada.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa