5. decembar 2022.5. dec 2022.
Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“

DZ Šabac na Nacionalnom kongresu glavnih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije

U organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije, u Zrenjaninu je održan Nacionalni kongres glavnih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, koji je imao međunarodno učešće. Kongres je održan od 1. do 4, decembra u hotelu „Vojvodina“ , pod nazivom „Vođenje, angažovanje, inspiracija“ a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.
Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Iz Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac, glavna sestra ustanove, Dragana Simeunović, prezentovala je rad na temu „Organizacija rada u Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“.

Održan je niz radionica, edukativnih seminara, okruglih stolova i panela.
Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Svečanom otvaranju kongresa prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Ferenc Vicko, direktor Komore medicinskih sestara i tehničara Srbije Vesna Jocić i predsednica udruženja zdravstvenih radnika Srbije Radmila Nešić.

Na ovogodišnjem Kongresu govorilo se o važnim zdravstvenim temama kao što su karcinomi kao i o zdravstvenoj nezi i sestrinstvu koje čini najbrojniju profesiju u zdravstvu.

Strategija za period do 2025. godine (po direktivi Svetske zdravstvene organizacije) je prepoznati i rešiti probleme nedostatka medicinskih sestara, njihovo obrazovanje, manjak kadra, iscrpljenost i oboljevanje udled sindroma izgaranja.

„Ovo je izuzetna prilika za razmenu iskustava, uspostavljanje saradnje sa predstavnicima drugih zdravstvenih ustanova i prilika za prikupljanje novih i kvalitetnih informacija i novina u zdravstvu“ – istakla je VMS Dragana Simeunović.
Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa