17. mart 2023.17. mar 2023.
Mačvainfo.rs

Mačvainfo.rs

Održana XXIII sednica SO Bogatić

Pred odbornicima Skupštine Opštine Bogatić na 23.redovnom zasedanju, našlo se 17 tačaka dnevnog reda. Izglasana je Odluka o izradi Prostornog plana opštine Bogatić 2025.-2035. godine, kao i Odluka o izradi Strateške procene uticaja na životnu sredinu ovog Prostornog plana..

Podržan je i Predlog Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije "Vodoizvorište u Crnoj Bari" i njegova Strateška procena uticaja na životnu sredinu.

Usvojena je Strategija bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Bogatić za period od 2023. do 2027. godine, što je obrazložio pomoćnik predsednika Opštine Bogatić, Nikola Tošić.

Odbornici su dali saglasnost i Odluci o naknadama koje predstavljaju prihod ostvaren delatnošću Opštinske uprave opštine Bogatić i Odluci o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda pasa lutalica.

Direktor JKP Bogatić, Vladan Popadić, obrazložio je Program poslovanja ovog preduzeća za 2023. godinu, kao i Poseban program korišćenja sredstava subvencija iz budžeta opštine Bogatić za tekuću godinu, a data je salgasnost i Drugoj izmeni i dopuni Pravilnika o radu i Izveštaju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti.

Usvojeni su Izveštaji o radu i finansijskom poslovanju Narodne biblioteke Janko Veselinović" i Kulturno-obrazovnog centra "Bogatić“ za minulu godinu.

Izglasana su Rešenja o pribavljanju u javnu svojinu neposrednom pogodbom katastarske parcele u K.O. Crna Bara, radi proširenja mesnog groblja i dela katastarske parcele u potesu Limanska ada.

Na ovom zasedanju razrešen je jedan član Školskog odbora „Mačvanske srednje škole" u Bogatiću i imenovan novi.
Mačvainfo.rs

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa