24. mart 2023.24. mar 2023.
Predstavnici udruženja osoba sa autizmom u Gradskoj kući u Šapcu (Foto: Glas Podrinja)

Predstavnici udruženja osoba sa autizmom u Gradskoj kući u Šapcu (Foto: Glas Podrinja)

Šabac prepoznat kao primer dobre prakse u domenu socijalne zaštite

Povodom održavanja Godišnje skupštine Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom 24. i 25. marta predstavnici udruženja osoba sa autizmom tokom dva dana borave u Šapcu. Gradonačelnik dr Aleksandar Pajić ovim povodom ih je ugostio u Gradskoj kući.

Tokom sastanka predstavljena su dosadašnja iskustva grada u oblasti socijalne zaštite

-Grad Šabac je prepoznat kao primer dobre prakse u Srbiji i kao grad koji ima odgovornu socijalnu politiku. Iz budžeta izdvaja više od 322 miliona dinara za socijalnu zaštitu. Sa 12 usluga i 6 prava, prednjači u ovoj oblasti u našoj državi, te ćemo se truditi da nastavimo i u narednom periodu kako bismo bili grad jednakih mogućnosti za sve – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Nevena Petrović Jojić predsednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom navela je da je razmena iskustava veoma značajna, te da dobre ideje i programe treba usvojiti.

-Grad Šabac je implementirao sve ono što je prepoznato u domenu socijalne zaštite kada su osobe sa autizmom u pitanju. Naša poseta je da kroz dobre primere pokažemo da je sve moguće slogom i zajedništvom, te je Šabac odabran kao grad sa dobrim primerima - istakla je Nevena Petrović Jojić.
U Šapcu brave predstavnici 17 udruženja (Foto Glas: Podrinja)

M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa