24. mart 2023.24. mar 2023.
Konferencija dela opozicije (Foto: Glas Podrinja)

Konferencija dela opozicije (Foto: Glas Podrinja)

Opozicija poručila da ne želi predaju Kosova

Deo opozicije održao je konferenciju za medije "Ne kapitulaciji" ispred Gradske uprave u Šapcu, simbolično u 12.44 sati, na 24. godišnjicu od početka bombardovanja. Poručili su da ne žele prihvatanje Francusko - nemačkog sporazuma i priznanje suvereniteta Kosova, niti dozvoljavanje njihovog prijema u međunarodne organizacije.

-Vlast pokušava da ispuni ono što je obećala da bi došla na vlast 2012. godine, a to je da preda 16 odsto teritorije Srbije. Doveli su nas, od tehničkih pregovora u Briselu do statusnog pitanja Kosova, što je neprihvatljivo i kršenje je Ustava, a rekao bih čak i čin veleizdaje. Ne mogu da prihvatim da Evropa, čije vrednosti cenimo, podržava ovakvu vlast koja u Srbiji čini sve ono što nam ni neprijatelj ne bi uradio, rekao je Dušan Tufegdžić, predsednik Pokreta Buđenje.

Mirko Mišković, potpredsednik Opštinskog odbora Dveri Šabac, izjavio je da su rešenje za trenutnu situaciju u zemlji vanredni izbori na svim nivoima.

-Došli smo da se pobunimo zbog pokušaja prodaje Kosova, zbog usvajanja Francusko - nemačkog sporazuma koji je potpuno protiv Srbije i srpskog naroda. Bilo kakav razgovor o tome je protiv ustavan i naša vlast nema mandat za to. Neka naši predstavnici vlasti kandiduju na izborima tu politiku koju sada zastupaju, novu politiku o Kosovu i Metohiji i onda da vidimo gde smo, šta smo i ko smo, rekao je Mišković

Zoran Živanović član Glavnog odbora Narodne stranke, istakao je da su se okupili kako bi sprečili raspad države.

-Institucije koje posredno odlučuju o građanima su zakazale, Ustavni sud ne radi, inicijativa u Skupštini je odbijena. Narodna stranke će probati da podnesi inicijativu kako bismo narodu obezbedili da se na referendumu izjasni o trenutnoj situaciji u državi, jer smo trenutno na ivici bratoubilačkog sukoba. Na današnji dan pre 24 godine svi smo se odazvali da damo najsvetije što imamo, a to su naši životi, braneći svoju državu. Ne smemo dozvoliti da se celovitost ove države ugrozi ni na koji način, rekao je Živanović

Gradonačelnik okupljene pozvao na kafu (Foto: Glas Podrinja)


Konferenciju je u jednom trenutku prekinuo gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić koji je izašao iz zgrade Gradske uprave kako bi okupljene pozvao na kafu i razgovor, kao i na centralnu manifestaciju obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, koja će se večeras održati u Somboru. Predstavnici opozicije odbili su poziv i nastavili konferenciju.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa