18. april 2023.18. apr 2023.
Ponovo muške takmiačrske elekcije: OK Zaslon (foto: OK Zaslon fb)

Ponovo muške takmiačrske elekcije: OK Zaslon (foto: OK Zaslon fb)

Povratak muške odbojke u Šabac

Muška seniorska ekipa Zaslona pre šest godina, 15. aprila 2017. godine, poražena je na domaćem terenu od leskovačke Dubočice 3:0 u poslednjem kolu ondašnje Prve B lige i to je bio poslednji takmičarski meč seniorske muške odbojkaške ekipe iz Šapca do danas. Ženska odbojka je živela, ali muških ekipa nije bilo u najjačem pognonu. Nakon šest godina i sedam dana, ponovo će biti odigran prvenstveni meč u Šapcu i ponovo će na teren ekipa Zalsona.

Potpuno nova ekipa u odnosu na onu koja je nastupala pre šest godina, počela je sezonu u Regionalnoj ligi Beograda. Poražen je u prvom kolu, a sada će u dva dana odigrati dve utakmice. Najpre u subotu, od 14 časova, dočekuje ekipu Spas iz Beograda, a potom, 24 sata kasnije, u isto vreme, rivak će biti beogradski As. Oba meča će biti odigrana u sali OŠ "Laza Lazarević".

Dobre vesti za mušku odbojku stigle su i nedavno kada je predpionirska selekcija ostvarila nove dve pobede i ubedljivo je prva u svojoj grupi gde su još Loznica i Valjevo, te je na pravom putu da se plasira na državnu završnicu.


Jesenji šampioni

U pomenutoj sezoni 2016/17. Zaslon je bio najveće iznenađenje Lige. U jesenjoj polusezoni je ostvario sve pobede i bio lider sa maksimalnim učinkom. Ipak, usledio je pad u prolećnoj polusezoni i ekipa je završila na poziciji tri, odmah ispod ekipa koje su se plasirale u jedinstvenu Prvu ligu (drugi rang).
D. B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa