24. maj 2023.24. maj 2023.
Pomoć porodici Živanović/Glas Podrinja

Pomoć porodici Živanović/Glas Podrinja

Četvorogodišnji Ognjen dobio neurološka kolica

Kroz akciju ČEP ZA JEDNAKOST, Evropski centar za ekologiju u saradnji sa Udruženjem „Da budemo svi jednaki“ pomogao je u nabavci neuroloških kolica dečaku Ognjenu Živanoviću.

Ognjen ima četiri godine i smetnje u razvoju zbog neizlečive neurološke bolesti. Njegova porodica suočena je sa brojnim izazovima.
- Kolica će nam mnogo značiti. Imali smo sreću da nađemo veliku podršku u Udruženju Da budemo svi jednaki. Oni su godinu dana prikupljali sredstva i odlučili da pomognu Ognjenu. Prikupili su taman toliko nam je nedostajalo za pomagalo, kaže majka Marija Živanović.

Protekle tri godine, kroz akciju ČEP ZA JEDNAKOST, Udruženje je prikupljalo plastične čepove na teritoriji grada Šapca. Ovo je treće pomagalo u čijoj su nabavci učestvovali. Prvo je dobila devojčica Tina Stanojlović.
- Marija se suočava sa istim izazovom kao i ja. Bila su joj potrebna kolica za dete i ja sam joj predložila da se obrati Udruženju Da budemo svi jednaki. Ognjen je, kao i Tina, dobio kolica i ja od srca zahvaljujem svima koji su prikupljali čepove, kaže Željka Stanojlović, Tinina majka i članica Upravnog odbora Udruženja Da budemo svi jednaki.

- Zahvaljujemo svim učesnicima – gradskim institucijama i brojnim pojedincima koji prikupljaju čepove i usmeravaju na naša udruženja. Pozivamo sve da se uključe u ovu aktivnost i da nam se jave preko naših društvenih mreža ili na broj telefona 061 100 47 26 kako bismo prikupili čepove i nekom olakšali život, poručuje dr Dejan Pavlović, predsednik Evropskog centra za ekologiju.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa