30. maj 2023.30. maj 2023.
Predstava Nikole Iskića (Foto: Glas Podrinja)

Predstava Nikole Iskića (Foto: Glas Podrinja)

Volonteri Kancelarije za mlade izveli predstavu po romanu Nikole Iskića „Rosna jutra“

Postavljanjem na scenu romana Nikole Iskića „Rosna jutra“ u sali Kulturnog centra Šabac Kancelarija za mlade treću godinu zaredom uključila se u obeležavanje Evropske nedelje mladih koja traje od 24. do 30 maja.
Brojna publika (Foto: Glas Podrinja)

Sedmoro volontera četiri meseca vredno je radilo na kreiranju predstave, na visini zadatka, posvećeno i istrajno, ocenila je koordinatorka Kancelarije za mlade grada Šapca Mirjana Janjić.
Mirjana Janjić (Foto: Glas Podrinja)

-Ekipa mladih, veoma talentovanh ljudi, bila je na visini zadatka i pokazala posvećenost i istrajnost. Tehnički problemi u hodu su prevazilaženi zahvaljujući ogromnom entuzijazmu svih učesnika. Kao koordinator zaista sam se trudila sve ovo vreme od kada sam ovde da izmamim njihov osmeh, širim empatiju, da se njihovi svemiri ukrštaju, kako sam ih učila. Ogromno mi je zadovoljstvo što sam pročitala pozitivno iskustvo naše volonterke o vremenu provedenom u Kancelariji za mlade. U okviru obeležavanja Evropske nedelje mladih, nastupa i Baletski studio „Flex“, kao i solistkinje na violini i flauti Anastasija i Nađa Živković- rekla je koordinatorka Kancelarije za mlade i zahvalila Gradskoj upravi, Zavodu za javno zdravlje, volonterima i svim saradnicima na podršci.

Baletski studio "Flex" (Foto: Glas Podrinja)

„Roman „Rosna jutra“ je pokušaj autora da zbilju, onako kako je sam poznaje, pretoči na papir, da reči, kojima ume baratati, dodatno osnaži i uokviri u korice jedne knjige. Tu zbilju, iako surovu, smatra neizbežnom pratiljom života. Govori o životima dvoje ljudi čije su se duše još u samom detinjstvu dotakle i poželele da se nikada ne odvoje“.
Nikola Iskić (Foto: Glas Podrinja)

-Mirjana Janjić je idejni tvorac i rukovodila je decom koja je mnogo bolje poznaju nego ja. Nadam se da su me deca zavolela barem delom koliko ja njih. Uživao sam radeći sa njima, verujem da se ovde nećemo zaustaviti i da će utisci publike biti odlični. Od toga zavisi nastavak našeg rada i dalja saradnja. Mislim da smo zaista prilagodili odlomke romana volonterima koji glume i publici koja dosta očekuje. Roman je jako obiman, ali ja sam izvukao one odlomke za koje zaista duboko verujem da će ganuti publiku i da će ih zaintrigirati da ga pročitaju, ali i da se pojave na nekoj od narednih predstava- podvukao je autor i reditelj predstave Nikola Iskić.

Nastup najmlađih učesnica (Foto: Glas Podrinja)

Evropska nedelja mladih ima svrhu da skrene pažnju na aktivnost mladih, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata i inkluziju. „Luda mladost je uvek verovala, a i sada veruje, da se može pokrenuti svet. Ako još niste, pokrenite se i verujete sa nama“, poručila je Anđela Veličković iz Kancelarije za mlade.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa