31. maj 2023.31. maj 2023.
Luka Korošec i Mina Đurković (Foto: Asocijacija Duga)

Luka Korošec i Mina Đurković (Foto: Asocijacija Duga)

Iskustva učesnika projekta „Šabac, grad po meri mladih“: Mina i Luka su mladi lideri

Mina Đurković i Luka Korošec učestvovali su u projektu Asocijacije Duga „Šabac, grad po meri mladih“, gde su tokom višemesečne obuke stekli nova znanja u oblasti pisanja projekata, PR-a, medija, strateškog zagovaranja i planiranja, vođenja treninga. Dinamičan i intenzivan tempo edukacija mladim Šapčanima doneo je nezaboravno iskustvo, osnažilo njihove kapacitete i podstaklo ih da iz drugačije perspektive posmatraju ulogu mladih ljudi u lokalnoj zajednici. Uz mentorsku podršku razvijali su samopouzdanje, kreativnost, kritičko mišljenje i liderstvo.

Mina ističe da je kao polaznica Akademije za omladinske lidere imala nezaboravno iskustvo koje joj je pružilo mogućnost da stekne vredne veštine u oblasti liderstva.

-Obuka je bila intenzivna i zahtevala je puno rada, ali je bila izuzetno korisna i edukativna. Stekla sam znanje kako da pravilno razvijam projekte, kako da ih uspešno sprovodim. Takođe, naučila sam kako da promovišem organizaciju i njene ciljeve, kako da sprovodim zagovaranje, i kako da budem efikasna kao vođa treninga. Imala sam priliku da se upoznam sa novinarstvom tokom jednog od treninga – dodaje Mina i navodi da je želja za usavršavanjem vodila, te da je zbog toga aplicirala za program.

Minino zalaganje, znanje i potencijal prepoznao je tim Asocijacije Duga, te je dobila ponudu za posao.
-Nakon što sam završila obuku, dobila sam mogućnost da se zaposlim u Asocijaciji DUGA. Zaposlenje je izvanredno iskustvo koje mi je omogućilo da budem deo nečeg većeg i doprinesem svojoj zajednici na konkretniji način. Ovo iskustvo je bilo pozitivno i bila sam uzbuđena što sam dobila priliku da primenim stečeno znanje u praksi.

Mladi Luka Korošec deli slično iskustvo za Minom i tvrdi da je obuka kroz koju je prošao bila ekstenzivna, ali da mu je promenila ugao gledanja na brojne teme i ulila sigurnost, samopouzdanje.
-Obuka je bila interensantna zanimljiva, edukativna. Stekli smo nove prijatelje poznanstva, naravno bilo je teških momenata, ali je uvek bio tu tim. Jedan od zanimljivih momenata tokom obuke jeste kada smo tek počeli da učimo pisanje projekata, video sam da je to jedno novo poglavlje neka oblast za koju nikad nisam razmišljao – pojašnjava Luka.

Iako je imao želju da stekne nova znanja imao je dilemu da li da se prijavi. Sada, veruje da bi bila greška da to nije učinio. Ne samo zbog znanja, veština, iskustva i prijatelja koje stekao, već i prilike da sve stečeno primeni kao deo Asocijacije Duga.

-Koleginica Mina i ja smo dobili posao u Asocijaciji DUGA, bili smo počastvovani što smo primljeni u njihov tim, što smo uspeli da proširimo vidike da gledamo širu sliku svega, bolje shvatanje mnogih stvari. I kao zaposleni u njihovoj firmi jedan od prvih zadataka mi je bio da organizujem radionice u srednjim školama na temu „Primena koncepta bezbednosne kulture“. Tada sam bio počastvovan. Održali smo osam radionica u Školi primenjenih umetnosti i Ekonomskoj školi u Šapcu.

Asocijacija Duga

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa