1. jun 2023.1. jun 2023.
Naslovne strane za 1. juni 2023.

Naslovne strane za 1. juni 2023.

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 1. jun 2023, pišu o stanju na severu Kosova i predstojećem protestu "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.

ALO - Kosovski premijer Aljbin Kurti uputio poruku "Srbi, marš sa Kosova ili ćete na robiju". Nevreme opustošilo zapadnu Srbiju, građani kažu "Molimo boga da prestane ova kiša".

BLIC - "Ledeni tretman za Kurtija", o stavovima zvaničnika SAD i Francuske zbog stanja na severu Kosova. "Postali smo partneri najvećih svetskih igrača", kaže direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

VEČERNjE NOVOSTI - "Pucali su otpozadi, istrajaćemo", kaže Srbin ranjen u ponedeljak u Zvečanu u sukobu lokalnog stanovništva s međunarodnim i kosovskim snagama. "Paklica cigareta ide i do 600 dinara", o novom poskupljenju cigareta od jula.

DANAS - "Prsten oko Andrićevog venca", o najavi petog protesta "Srbija protiv nasilja" u subotu u centru Beograda. "Kupovna nemoć u Srbiji sve veća", o platežnoj sposobnosti građana.

INFORMER - Analiza uglednog kineskog vojnog eksperta "Nato hoće da izazove novi rat na Kosmetu". Uz niz uvredljivih kvalifikacija list piše da Kurti preti "Srbi idite sa Kosova!" Piše da preti i Dmitrij Medvedev "Ubićemo britanskog premijera".

KURIR - Pod naslovom "Udar na Kurtija" o kaznama zbog izazivanja nasilja na Kosmetu. O presudi Haškog tribunala "Frenkiju i Stanišiću po 15 godina robije".

NOVA - "Protest protiv nasilja u subotu", o petom protestu "Srbija protiv nasilja" u centru Beograda. "Bio sam izložen uvredama i teroru većine", kaže poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević o ostavci u skupštinskom Odboru za kulturu i informisanje.

POLITIKA - "Albanci se spremaju za 'marš na sever'", o stanju na severu Kosova. "Svakog dana 13 osoba u Srbiji umre zbog raka pluća", povodom Svetskog dana bez duvanskog dima.

SRPSKI TELEGRAF - Razdor zbog Kosova "Amerika štiti Srbe, Nemačka Kurtija". Putin na udaru "Hiljade legionara kreću na Moskvu!"
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa