3. jun 2023.3. jun 2023.
Svečana litija/Glas Podrinja

Svečana litija/Glas Podrinja

U ponedeljak, na Druge Trojice, grad Šabac obeležiće svoju slavu

Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Svetih apostola Petra i Pavla i svečanom litijom gradskim ulicama, u ponedeljak, na Druge Trojice, Šabac će proslaviti svoju slavu.

- Vladika šabački Jerotej služiće arhijerejsku Liturgiju u Sabornom hramu Svetih apostola Petra i Pavla, koja će početi u 9 sati. Nakon toga biće kratka pauza i, tačno u podne, krenuće litija centralnim gradskim ulicama. Ispred zgrade Gradske uprave, biće osvećeni i prerezani slavski darovi koje će prineti Uprava grada Šapca na čelu sa gradonačelnikom. Potom će litija nastaviti da se kreće uobičajenom trasom kroz ulice Stojana Novakovića, gde će, na početku ulice Koste Abraševića biti jektenija sa blagosiljanjem naroda. Litija će se vratiti u šabačku portu, kod spomen-kosturnice biće čitano jevanđelje, a vladika Jerotej održaće prigodnu besedu, kaže sveštenik Nikola Kovačević i poručuje - Pozivam sve Šapčane da uzmu učešće u ovoj svečanoj procesiji, da kao jedno, umolimo Boga da Njegov blagoslov počiva nad ovim gradom.
Sveštenik Nikola Kovačević/Glas Podrinja

Ove godine, u svečanoj litiji biće nošena ikona Bogorodice Trojeručice i mošti Svetog vladike Nikolaja i Svetog Teodora Tirona.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa